Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: «Ο οδηγός δεν είδε την προειδοποιητική πινακίδα γιατί την έκρυβε άλλο λεωφορείο» – Πού αποδίδει τις ευθύνες ο δικηγόρος του

Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμα σε πιο σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία στο Βουκουρέστι. Μια 62χρονη γυναίκα που αποσωληνώθηκε από το Σάββατο καθώς και ένας 58χρονος ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Πέντε άτομα πήραν χτες, Χριστούγεννα, εξιτήριο και σήμερα ακόμη ένα άτομο ενδέχεται να πάρει επίσης.

Μέχρι το μεσημέρι θα διενεργηθεί και η νεκροψία στη σορό του άνδρα που έχασε τη ζωή του, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Open στη Ρουμανία, Αντώνης Τσοναράς στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Την ίδια ώρα, ο οδηγός ερευνάται εάν είχε βάλει στο GPS κωδικοποίηση για ΙΧ και όχι λεωφορείο. Έτσι ερμηνεύεται από τις ρουμανικές Αρχές η αλλαγή της λωρίδας από την δεξιά στην αριστερή.

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος μίλησε και ο Αλέξανδρος Ματθαίου, ο δικηγόρος του οδηγού, ο οποίος αναφέρει πως δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη λεπτομέρεια για το GPS.

«Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ». «Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα».

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι υπήρχε μια πινακίδα που δεν μπόρεσε να δει του έκρυβε την ορατότητα ένα λεωφορείο.

«Ο οδηγός οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα. Δεν ήταν κουρασμένος», ανέφερε.

«Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει “εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα”», σημειώνει ο κ. Ματθαίου.

«Η αστυνομία έκανε μια συνάντηση με τους επιβάτες στο ξενοδοχείο και τους διάβασε τα δικαιώματά τους. Έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση και κατά του οδηγού», είπε ακόμη.

Ο δικηγόρος συνεχίζει λέγοντας πως ο οδηγός μπήκε στο τιμόνι από τη Θεσσαλονίκη, πριν είχε άλλο οδηγό. Δεν οδηγούσε 18 ώρες.

«Ο πελάτης μου είναι ακόμα στο στάδιο του υπόπτου, δεν τον κατηγορούνε», κατέληξε.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες