ΕΑΣΥΑ: «Αποσπάσεις αστυνομικών Αττικής – Σύσταση συμβουλίου αποσπάσεων»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ) εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Αποσπάσεις αστυνομικών Αττικής – Σύσταση συμβουλίου αποσπάσεων».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την ακολουθούμενη πρακτική των τελευταίων ετών από πλευράς Ηγεσίας, αναφορικά με το ζήτημα των αποσπάσεων του αστυνομικού προσωπικού.

Και τούτο διότι τα τελευταία έτη υπάρχει ένας ακατανόητος στοχοποιημένος αποκλεισμός των Αστυνομικών που υπηρετούν στην Αττική, ακόμα και για αποσπάσεις που πραγματοποιούνται αδαπανώς για το δημόσιο !

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική έρχονται αντιμέτωποι με το χειρότερο υπηρεσιακό – εργασιακό περιβάλλον της Χώρας, με τις δυσμενέστερες οικονομικές συνθήκες (μεγάλο μέρος του μισθού τους δαπανάται για τη μίσθωση κατοικίας), ενώ η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών έχει ως τόπο συμφερόντων άλλους νομούς της Χώρας.

Επειδή έχουμε διαπιστώσει από αρκετούς να διατυμπανίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το αστυνομικό προσωπικό της Αττικής είναι επαρκές, απαιτούμε από την πλευρά μας για λόγους δικαιοσύνης, την άρση της ακολουθούμενης πρακτικής που επιδεικτικά αποκλείει τα μέλη μας από αποσπάσεις, είτε με δαπάνες, είτε αδαπανώς για το δημόσιο.

Επιπλέον, ακόμα παραμένει στις καλένδες η πρότασή μας για τη θεσμοθέτηση επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης που θα αποτελούσε ελάχιστη αναγνώριση και ανακούφιση για τους αστυνομικούς του λεκανοπεδίου.

Κύριοι Υπουργοί,

Κύριε Αρχηγέ,

Κλείνοντας, για λόγους ισονομίας, τήρησης της νομιμότητας της όλης διαδικασίας επιλογής και της επετηρίδας αποσπασμένων, θεωρούμε έχει φτάσει η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για τη σύσταση συμβουλίου αποσπάσεων στα πρότυπα άλλων Σωμάτων Ασφαλείας (π.χ. Λιμενικό Σώμα).

Για το λόγο αυτό το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στα θεσμικά Όργανα της Ένωσής μας, στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., αλλά και στο Πανελλαδικό Συνέδριο, το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 19 του Π.Δ. 100/2003 με σκοπό τη σύσταση συμβουλίων αποσπάσεων στα οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως προβλέπεται και για τα συμβούλια μεταθέσεων.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες