Έφυγαν από τη ζωή οι τέως σύμβουλοι Επικρατείας Ι. Τζεβελεκάκης και Γ. Ποταμιάς

Δυο άξιοι δικαστικοί λειτουργοί έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο τέως σύμβουλος Επικρατείας Ιωάννης Τζεβελεκάκης και σε ηλικία 67 ετών ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς.
Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1932, ο Ιωάννης Τζεβελεκάκης είχε καταγωγή από την Ιεράπετρα της Κρήτης. Το έτος 1960 δικηγόρησε αρχικά στην Αθήνα και τρία χρόνια μετά διορίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Το 1996 παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς παραλήφθηκε να προαχθεί στον βαθμό του αντιπροέδρου του ΣτΕ. Ακόμη, ο Ιωάννης Τζεβελεκάκης διετέλεσε κατά τα έτη 1974-1975 διευθυντής του νομικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας και προϊστάμενος του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κατά τα έτη 1989-1990. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχαήλ Στασινοπούλου και μέλος διαφόρων επιστημονικών Σωματείων.
Ο Γεώργιος Ποταμιάς γεννήθηκε το 1953 στο Κόκκινο Θηβών. Μετά από δικηγορία στην Αθήνα και το 1984 διορίστηκε στο ΣτΕ κατόπιν διαγωνισμού. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης (1977-1980) και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα, ενώ στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άδειας (1989-1990) παρακολούθησε μαθήματα Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris XI, στην Γαλλία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες