Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αναστάσιος Μαρίνος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αναστάσιος (Τάσος) Μαρίνος.
Γεννημένος το 1934 στην Αθήνα, ο Αναστάσιος Μαρίνος είχε διατελέσει πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας, πρόεδρος του Πρωτοβαθμίου και μέλος του Δευτεροβαθμίου Δικαστηρίου Σημάτων, πρόεδρος επί σειρά ετών στην Εταιρεία Διοικητικών Μελετών, καθώς και ειδικός επιστημονικός σύμβουλος παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο εκλιπών είχε σπουδάσει νομικά και θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε ανακηρυχτεί και αριστούχος Διδάκτωρ Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είχε πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος του είχε απονείμει το οφφίκιον του Άρχοντος Μεγάλου Πρωτεκδίκου.
Είχε διοριστεί κατόπιν διαγωνισμού στο ΣτΕ ως εισηγητής το 1963, αφού είχε δικηγορήσει στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας. το 1970 προήχθη σε πάρεδρο του ΣτΕ, το 1979 σε σύμβουλο Επικρατείας και το 1993 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Η κηδεία του Αναστάσιου Μαρίνου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020 (3μ.μ.). στο Α’ κοιμητήριο Αθηνών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες