Εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης ο «Χαμπίμπι»: Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες και ναρκωτικά με κέρδη σχεδόν 1 εκατ.ευρώ!

Ο 27χρονος αρχηγός της οργάνωσης γνωστός ως «Χαμπίμπι», ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των χρημάτων από την κερδοφόρα επιχείρηση που είχε στήσει από το 2020 και δούλευε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.
Ο νεαρός από το Ιράκ, είχε τον πρώτο λόγο τόσο στην ενοικίαση των οχημάτων που μετέφεραν τους μετανάστες, όσο και για την διαδρομή που θα ακολουθήσουν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στις χώρες επιλογής τους, στην Ευρώπη.
Συνδετικός κρίκος στην οργάνωση ήταν ένας 31χρονος Έλληνας, ο οποίος τροφοδοτούσε με αυτοκίνητα που νοίκιαζε το κύκλωμα, ώστε να μεταφέρουν από την παραμεθόριο στην ενδοχώρα τους παράτυπους μετανάστες.
Σε μια από τις πολλές συνομιλίες μέσω φωνητικών μηνυμάτων σε διαδικτυακή εφαρμογή ένα μέλος λέει στον αρχηγό πως υπάρχουν υποψήφιοι «πελάτες» που θέλουν να περάσουν τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.
Άγνωστος: Χαμπίμπ τι κάνεις, καλά; 3 άτομα έχω για να μπουν κρυφά, είναι έτοιμο, 2000 ευρώ το κεφάλι. Τι λες είναι καλή τιμή; Αυτά τα τρία παιδιά μίλησαν με κάποιον άλλον και εγώ είπα ότι εσύ κάνεις σωστή δουλειά και αυτά θα έρθουν μαζί μας. Κάνε μου τη χάρη μην πάρεις από εμένα πολλά λεφτά.
Σε άλλη συνομιλία ο ίδιος συνεργάτης λέει στον αρχηγό πως έχει πελάτη που θέλει να ταξιδέψει στην Σερβία.
Άγνωστος: Χαμπίμπ τι κάνεις καλά; Ένα άτομο θέλει να πάει Σερβία, πόσα λεφτά; Το άτομο είναι έτοιμο θέλει να φύγει. Πότε θα είσαι εσύ έτοιμος να τον στείλω;
Ο νεαρός μετανάστης τελικά ταξίδεψε στη γειτονική χώρα και τόσο ο ίδιος όσο και ενας φίλος του έστειλαν στις 30 Αυγούστου 2021 βίντεο στο οποίο πιστοποιούν ότι έφτασαν με ασφάλεια και αναφέρουν:
«Το όνομα μου είναι Μπασίντ, είμαι άτομο του Φαρχαν, έφτασα Σερβία.
«Το όνομα μου είναι Νιζαμουντιν είμαι άτομο του Χαμπιμπ έφτασα εγώ Σερβία στη κατασκήνωση».
Μετά τα βίντεο ακολουθεί κείμενο, το οποίο ήταν γραμμένο στα Αραβικά, αναφέρεται ο κωδικός 02 του συστήματος «HAWALA» (άτυπο σύστημα μεταφοράς χρημάτων) και το ποσό των 500 ευρώ.Ο αρχηγός έστειλε στη συνέχεια το βίντεο και το μήνυμα στους συγγενείς του μετανάστη για να δουν πως είναι καλά αλλά και να καταθέσουν το υπόλοιπο των χρημάτων για την μεταφορά του. Η έδρα της παράνομης παρατράπεζας που διακινούνταν το μαύρο χρήμα, ήταν σε ένα Μίνι Μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.
Στη δικογραφία αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος του 31χρονου Έλληνα, που προμηθεύει με αυτοκίνητα την οργάνωση και μιλάει με εταιρεία ενοικιάσεων:
Άγνωστος: Πρώτα απ’ όλα είσαι πάνω από είκοσι;… είσαι.. με ακούτε;
«Σ…»: 31 είμαι, 31
Άγνωστος: 31… και από πότε θέλετε μέχρι πότε;
«Σ…»: Από σήμερα αν έχετε κάτι διαθέσιμο, γιατί νοίκιασα ένα αμάξι και μου έβγαλε πρόβλημα και το επέστρεψα.
Άγνωστος: Μάλιστα, 30 σήμερα, έως το θέλετε μέχρι πότε;
«Σ…»: Ορίστε;
Άγνωστος: Μέχρι πότε λέω το χρειάζεστε; 30 σήμερα.
«Σ…»: Μέχρι 3 του μήνα
Άγνωστος: Θα κυκλοφορείς εδώ στην Αττική ή θα κάνεις ταξίδι;
«Σ…»: Όχι, στην Αττική , στην Αττική το θέλω
Άγνωστος: 40 ευρώ την ημέρα, όλα μέσα
«Σ…»: τι αυτοκίνητο είναι αυτό;
Άγνωστος: R.C. του 2021 μοντέλο.
«Σ…»: Ωραία αυτό πόσο θα μου στοιχίσει για 3 ημέρες;
Άγνωστος: 120 ευρώ.
«Σ…»: Πληρώνω κάποια εγγύηση;
Άγνωστος: 350 ευρώ.
Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία με μέλος της οργάνωσης, ο προμηθευτής των αυτοκινήτων φαίνεται να χολωμένος καθώς του έδωσαν λιγότερα χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνήσει:
«Σ.»: Λοιπόν άκουσε με λίγο τώρα, άκουσε με λίγο. Πάρε τηλέφωνο Χαμπιμπι.
«R.»: Εγώ κάνει τηλέφωνος αυτός δεν…
«Σ.»: αυτό Χαμπίμπι κάνει μ*** φίλε , εγώ κάνω δουλειά βάζω όνομα μου αμάξι, λεφτά δεν παίρνω.
«R.»: ααα
«Σ.»: Τι μ*** είναι αυτό. Αμάξι δεν θα φύγει αν μου δώσει λεφτά Χαμπίμπι.
«R.»: Δώσουμε λεφτά εσένα φίλε, δώσουμε
«Σ.»: Πάρε τηλέφωνο να μου δώσει 400 ευρώ κι εγώ χρωστάω λεφτά φίλε, κάτω μαγαζί εκεί, πλατεία Βάθης όλο λέω αύριο, αύριο. Μου λέει αυτός μου λέει με κοροϊδεύεις μου λέει εδώ μαγαζί είναι εγώ θέλω να πληρώσω μαγαζί εσύ ένα μήνα χρωστάς λεφτά . Τι να του πω εγώ τώρα;
«R.»: Κοίτα λίγο περίμενε, εγώ μαζί του μιλήσω πόσα σε δώσουμε εσένα, πόσα εσύ πάρεις, δεν ξέρω, κατάλαβες φίλε μου;
«Σ.»: εγώ πήρα, μου είχε δώσει 50 και 2 εικοσάρικα 90 και άλλο ένα εικοσάρικο 110 και 30 ευρώ μου είχε δώσει 140, εεε και 50 μου δωσε χθες 190 και 20 ευρώ μου δωσε το πρωί, εεε 200 ευρώ μου χει δώσει
«R.»: Ακόμα άλλο πόσο θέλεις;
«Σ.»: 400 να δώσω εκεί που χρωστάω.
Ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας ήταν το παράνομο εργαστήριο όπου κατήρτιζαν πλαστά μοριακά τεστ ανίχνευσής covid και δελτία επιβίβασης, με τα οποία τροφοδοτούσαν τους μετανάστες που ήθελαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς.
Άλλο μέλος ήταν υπεύθυνο για την ανεύρεση διαβατηρίων, αδειών διαμονής και δελτίων αιτούντος διεθνούς προστασίας και την αποστολή στους ενδιαφερόμενους, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, εφόσον υπήρχε προσομοίωση του με τον αρχικό κάτοχο (μέθοδος look – alike).
Διακίνηση ναρκωτικών
Η οργάνωση είχε υποομάδα η οποία δραστηριοπιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα καθώς και σε σχολικά συγκροτήματα.
Οι κωδικοί
Για την διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες, κωδικές ονομασίες.
MD: Ναρκωτική Ουσία μεθαμφεταμίνη
ΣΚΑΝΚ: Κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας
ΣΤΑΦ: Ναρκωτική ουσία κάνναβης
ΧΕΙΖ: Ναρκωτική Ουσία Κάνναβης
ΑΣΠΡΟ: Ναρκωτική ουσία κοκαΐνης
ΠΕΤΣΕ: Κάνναβη αξίας 5 ευρώ
ΔΙΕΤΣΕ: Κάνναβη αξίας 10 ευρώ
ΣΚΟΥ: Ναρκωτική ουσία κάνναβης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες