Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για την τύχη της μικρής Λυδίας – Όλα όσα ζητούν από την εισαγγελία οι δυο οικογένειες

Μια κρίσιμη απόφαση που αφορά στο μέλλον της μικρής Λυδίας, καλείται να πάρει η εισαγγελία ανηλίκων μέσα στις επόμενες ώρες, μετά την ομολογία και την προφυλάκιση του πατέρα της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της μητέρας της, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου.
Η εισαγγελία άμεσα αποφασίζει με διάταξη που θα εκδώσει για το που θα ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού, αφού πρώτα λάβει τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι έχουν εξετάσει, κατ’ εντολή της, τα δυο οικογενειακά περιβάλλοντα. Δηλαδή, την οικογένεια του 33χρονου κατηγορούμενου πιλότου στην Αθήνα και την οικογένεια του θύματος, που ζει στην Αλόννησο. Και οι δυο οικογένειες διεκδικούν, με διαφορετικό τρόπο, την επιμέλεια της μικρής με σχετικά αιτήματα που έχουν καταθέσει στην εισαγγελία ανηλίκων.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια του δράστη ζητεί να έχει την επιμέλεια της ανήλικης από κοινού (για έξι μήνες το χρόνο) με την μητέρα της 20χρονης Καρολάιν. Από την πλευρά της η οικογένεια της άτυχης κοπέλας αιτήθηκε να έχει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού, με το δικηγόρο που την εκπροσωπεί Αθανάσιο Χαρμάνη, να αναφέρει ότι η μητέρα της Καρολάιν θα νιώσει ότι της δίνουν την χαριστική βολή αν μετά την κόρη της, χάσει και την εγγονή της. Παρά τα διαφορετικά αιτήματα που έχουν καταθέσει οι δυο οικογένειες όσον αφορά στην επιμέλεια του παιδιού, οι δικηγόροι τους δηλώνουν, πάντως, πως υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους με γνώμονα μόνο το συμφέρον της μικρής.
«Καταθέσαμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα μας για την ανάληψη της αποκλειστικής επιμέλειας της μικρής Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών κυρίως από την Αλόννησο είναι θετικές» ανέφερε χθες σε δήλωσή του στα δικαστήρια ο κ. Χαρμάνης και επισήμανε: «Εκθέσαμε στην κυρία εισαγγελέα πραγματικά περιστατικά και επιστημονικές απόψεις ειδικών ψυχιάτρων, οι οποίοι συνηγορούν στην άποψη ότι θα πρέπει να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολίνας, που είναι καταλληλότερο περιβάλλον. Προσθέσαμε και κάποια στοιχεία στην εισαγγελέα. Τονίσαμε ότι το παιδί αυτό στην μεν Αθήνα θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στη δε Αλόννησο θα είναι το κοριτσάκι της μανούλας τους, της Καρολάιν γιατί την λατρεύουν και όλος και ο κοινωνικός περίγυρος θα το στηρίξει …». Ο κ. Χαρμάνης αναφέρθηκε σε έκθεση που προσκόμισε στην εισαγγελέα, στην οποία, κατά τα λεγόμενά του, ακόμη και τα νεογνά αποθηκεύουν σκηνές βίας, ιδίως ενδοοικογενειακής βίας.
Η αίτηση της οικογένειας του πιλότου
Από την πλευρά της, η οικογένεια του κατηγορούμενου, με τη δική της αίτηση που κατέθεσε στην εισαγγελία ο δικηγόρος της Γιάννης Κώτσος, διεκδικεί την επιμέλεια του παιδιού από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους και τους υπόλοιπους μήνες η μικρή να μένει με τους παππούδες της στην Αλόννησο.
«Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης», αναφέρεται στην αίτηση της οικογένειας του 33χρονου κατηγορούμενου. «Εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών», επισημαίνει.
Η οικογένεια του προφυλακισμένου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου υπογραμμίζει ακόμη στην αίτησή της πως: «Είναι βέβαιον ότι πληρούμε άπαντες, ως κοινωνικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι, με ευπρεπή συμπεριφορά και συγκροτημένο χαρακτήρα, με σοβαρή προσωπικότητα και παιδαγωγική καταλληλότητα. Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας Λυδίας, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της σε μια υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού. Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους πάππο και μάμμη αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της… Είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητας της Λυδίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας. Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της» .

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες