Σκληρή απάντηση ειδικών φρουρών σε Ραγκούση: Έχει και ο ίδιος και ο Τσίπρας επικεφαλής της φύλαξής τους ειδικό φρουρό

Την έντονη αντίδραση του προεδρείου του σωματείου ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ, προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση που για πολλοστή φορά και με αφορμή ένα περιστατικό στο οποίο ενεπλάκησαν δυο ειδικοί φρουροί, «στοχοποιεί» την συγκεκριμένη ομάδα που αποτελεί μια από τις πλέον μάχιμες του σώματος.
Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του σωματείου, κύριος Βασίλης Ντούμας, τόσο ο ίδιος ο κύριος Ραγκούσης, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός, κύριος Τσίπρας, έχουν επικεφαλής στην φρουρά τους, ειδικούς φρουρούς. Μάλιστα σε επιστολή που εστάλη στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως. « Οφείλουμε να αποκαλύψουμε ότι, ΣΗΜΕΡΑ ο κ. Ραγκούσης έχει επιλέξει ως βαθμοφόρο , ίσως και επικεφαλής της φρουράς του , αστυνομικό που εισήχθη στην ΕΛ.ΑΣ από Ειδικός Φρουρός !! επομένως και εναπόθεσε την ασφάλεια του και την ίδια του τη ζωή , στα χέρια αστυνομικού που προέρχεται από μια τάξη εργαζομένων που συμβουλεύει τον Ελληνικό λαό να μην τους εμπιστεύεται. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πάσχοντος από πολιτικό διπολισμού;
– Αλήθεια κατεβαίνοντας από το βήμα της βουλής με τι πρόσωπο αντίκρισε τον φρουρό του αφού π λίγο πριν τον “έλουσε” ως επικίνδυνο και ακατάλληλο , άλλα μετά λίγα λεπτά εναπόθετε την ασφάλεια του ιδίου και της οικογενείας του σε εκείνον;
– Αλήθεια δεν προσβάλει ο κ. Ραγκούσης τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και πρώην Πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα ,απ ‘ το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του επέλεξε Ειδικό Φρουρό να τον συνοδεύει παντού; Aκόμη και σήμερα ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ειδικό φρουρό εμπιστεύεται για την ασφάλειά του.
– Δυστυχώς τον κύριο Ραγκούση η εσκεμμένη πολιτική του αμνησία τον ανάγκασε να ξεχάσει ότι ως Υπουργός άλλης Κυβέρνησης, προσέλαβε 2.000 Ειδικούς Φρουρούς με το ίδιο σύστημα επιλογής και κατάταξης . Όμως οι πολιτικές ανακυβιστήσεις τυφλώνουν και παραλύουν τη λογική και τη συνέπεια .
Μάλιστα καλούν τους κυρίους Τσίπρα και Ραγκούση, « να παραστούν στο ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεστεί την ερχόμενη Πέμπτη,27/02/2020 και ώρα 18.30 στο σημείο της δολοφονίας και θυσίας των δυο Ειδικών Φρουρών ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ, να νιώσουν το δέος και την ανατριχίλα της υπέρτατης προσφοράς και θυσίας των δυο Ηρώων μας Ειδικών Φρουρών. Οι δύο Ήρωες μας συμπληρώνουν το πάνθεον δεκάδων Ειδικών Φρουρών που θυσίασαν την ζωή τους στο καθήκον .
Πραγματικά θεωρούμε ως απαραίτητη την παρουσία , κυρίως του κ. Ραγκούση στο μνημόσυνο και αν ακόμη λόγοι ελάχιστης ευαισθησίας και αξιοπρέπειας τον έχουν οδηγήσει σε παραίτηση από Τομεάρχη σε θέματα Δημόσιας Τάξης. Αν τελικά αντέξει στα βλέμματα των παρόντων Ειδικών Φρουρών αλλά και των συγγενών των θυμάτων τους ,αυτό θα αποτελούσε “μάθημα” σεβασμού και εκτίμησης της θυσίας των ζωντανών και νεκρών ενστόλων της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορμή παράλληλα να τον καλούμε σε όλα τα μνημόσυνα».
Το πρωί στην βουλή ο κύριος Γιάννης Ραγκούσης, είχε χαρακτηρίσει «αποτυχημένο» τον θεσμό των ειδικών φρουρών, επ’ πρόσφατης συμπλοκής που είχαν εμπλακεί δυο ειδικοί φρουροί στο Γκάζι.Μεταξύ άλλων σημείωσε, « Γιατί, κ. Υπουργέ που δεν ήρθατε εδώ και στείλατε τον κ. Οικονόμου, αναβιώσατε με πολιτική σας απόφαση αυτούς τους αποτυχημένους και επικίνδυνους για την ασφάλεια των πολιτών θεσμούς, όπως είναι ο θεσμός των ειδικών φρουρών. Γ
ιατί είναι επικίνδυνος ο θεσμός των ειδικών φρουρών και γιατί είχε καταργηθεί από την ΕΛΑΣ; Γιατί στην πραγματικότητα είναι ένας ρουσφετολογικός αρμός εξουσίας, που δε σας αρέσει να ακούτε, τον οποίο αναβιώσατε. Στερήσατε το δικαίωμα από χιλιάδες παιδιά που ονειρεύονται να προσληφθούν στην ΕΛΑΣ μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και με αναξιοκρατική διαδικασία με το που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός προσλάβατε ρουσφετολογικά 1.500 ειδικούς φρουρούς. Γιατί αναξιοκρατικά; Επειδή επιλέγονται από τριμελή επιτροπή, της οποίας τα δύο μέλη δεν είναι ΑΣΕΠ, δεν υπάγονται αυτές οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ. Δεν υπάγονται στο αμερόληπτο και αντικειμενικό καθεστώς που έχουν δικαίωμα όλα τα παιδιά να πετύχουν την εισαγωγή τους στην ΕΛΑΣ, που είναι το καθεστώς των πανελληνίων εξετάσεων. Και το αποτέλεσμα όλου αυτού –αφού θέλατε γρήγορα και πρόχειρα αποτελέσματα με δυο, τρεις μήνες εκπαίδευση και όχι χρόνια που πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί- τους στέλνετε στο δρόμο και κρατάνε στα όπλα και πάνε στα μπαρ; Αυτό μας είπατε πριν από λίγο, ότι είχε το υπηρεσιακό του όπλο και είχε πάει για διασκέδαση στα μπαρ που πηγαίνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού να διασκεδάσουν κ. Οικονόμου. Και δεν έχει παραιτηθεί κανείς σας γι’ αυτήν την κατάσταση; Είστε αποκλειστικά πολύ σοβαρά υπεύθυνοι γι’ αυτό το οποίο έχει συμβεί γιατί προσλάβατε 1500 τέτοιους και τους έχετε και κυκλοφορούν ανάμεσα στα παιδιά μας, ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».
ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική ανευθυνότητα Χρυσοχοΐδη – Έβγαλε στους δρόμους 1.500 ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες