Εισαγγελέας ανηλίκων αποφασίζει για την επιμέλεια του μωρού της Καρολάιν

Με γνώμονα τη διασφάλιση της προστασίας του 11 μηνών βρέφους της αδικοχαμένης Καρολάιν και του 32χρονου καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου και πατέρα του παιδιού, εισαγγελέας ανηλίκων, ανέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες να αποφασίσει για το πού θα ανατεθεί προσωρινά η επιμέλεια του ανηλίκου μέχρι για το θέμα αυτό να λάβει απόφαση το αρμόδιο δικαστήριο.
Μάλιστα, η απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων αναμένεται να ληφθεί άμεσα.
Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του 32χρονου.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες διενεργείται ήδη έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και να καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το ανήλικο.
Τέλος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

109 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες