Εισαγγελέας: «Η Έφη είχε ποταπά κίνητρα – Παραμόνευσε την Ιωάννα σαν να ήταν ο καλύτερος θηρευτής!» (εικόνες)

Την ενοχή της 36χρονης δράστιδας της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ζήτησε σήμερα με μια αναλυτική αγόρευσή του στο δικαστήριο που δικάζει την πολύκροτη αυτή υπόθεση, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.
«Καταδίκασε το θύμα να ανεβαίνει εφ’ όρου ζωής ένα Γολγοθά» είπε ο εισαγγελέας και μίλησε στη συνέχεια για «ηθική μικρότητα και ανθρωποκτόνο εγωισμό» της 36χρονης!
Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας μίλησε για «ποταπά κίνητρα» της κατηγορούμενης, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην κοπέλα, αφού προμηθεύτηκε ένα λίτρο θεϊκού οξέως, με το οποίο και την περιέλουσε στις 20 Μαΐου του 2020.
Μάλιστα, ο εισαγγελέας αναφερόμενος στα βαριά τραύματα και τις μόνιμες βλάβες στο σώμα του θύματος, είπε απευθυνόμενος στους παράγοντες της δίκης: «Δεν θυμάμαι ποιες να απαριθμήσω πρώτες από τις τόσες που ακούσαμε». Στο δια ταύτα δε της αγόρευσή του και σε ότι αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο της κατηγορουμένης, ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε: «Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης..».
Ζητώντας από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχη την 36χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο εισαγγελέας ανέφερε επίσης στην αγόρευσή του: «Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».
Αναφερόμενος στις στιγμές της επίθεσης, ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε πως η δράστιδα παραμόνευσε το θύμα «σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης» για να του ρίξει ένα λίτρο βιτριολιού. «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε» ανέφερε ο εισαγγελέας αναλύοντας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του αναλυτικά όλα τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.
«Ποταπά κίνητρα»
Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο εισαγγελέας είπε για την 36χρονη, που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και τον άκουγε με προσοχή: «Είχε ανθρωποκτόνο δόλο και ποταπά κίνητρα, διακείμενη εκδικητικά και διακατεχόμενη από μίσος η κατηγορούμενη είχε ανθρωποκτόνο εγωισμό. Στόχευσε κυρίως στο πρόσωπό της Ιωάννας, την παραμόνευσε για να της επιτεθεί με το βιτριόλι σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη σήκωσε βυθισμένη στις σκέψεις της, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη την ζωή της Ιωάννας. Εκείνη την ημέρα η κατηγορούμενη κρατούσε μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο έχει ένα λίτρο θειικού οξέως σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα … Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά».».
Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως όταν ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε ανθρωποκτόνο εγωισμό οι φίλες και οι συγγενείς της Ιωάννας, ξέσπασαν σε λυγμούς.
Ακόμη, κατά την αγόρευσή του στη δίκη ο εισαγγελέας έδειξε φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας μετά την επίθεση και ανέφερε: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια».
Κατά τον ίδιο η άτυχη κοπέλα, θα μπορούσε να έχει πεθάνει από την άγρια επίθεση που δέχθηκε: «Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεροφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10 ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέως το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το θύμα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων» ανέφερε ο εισαγγελέας.
Μάλιστα, ο κ. Μαστραντωνάκης χαρακτήρισε την ημέρα που η 36χρονη πραγματοποίησε την επίθεση (20/5/2020) ως την «ημέρα που άλλαξε τη ζωή της Ιωάννας».
Τέλος, κατά την αγόρευσή του αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν και στις 19 Μαΐου του 2020, όταν η κατηγορούμενη είχε επιχειρήσει και πάλι να επιτεθεί στην Ιωάννα, κάτι που τελικά έκανε την επόμενη ημέρα. Επί αυτού του σκέλους της υπόθεσης ο εισαγγελέας ανέφερε: «Την παραμονή η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη για να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες της συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα».
Σε δήλωσή της μετά το τέλος της δίκης η Ιωάννα ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της δικαιοσύνης μέχρι σήμερα η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα».
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Οκτωβρίου.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εισαγγελέας: «Η Έφη είχε ποταπά κίνητρα – Παραμόνευσε την Ιωάννα σαν να ήταν ο καλύτερος θηρευτής!» (εικόνες)
Αποκλειστικό L&O: Αιματηρή επίθεση σε ανήλικο στην Καλλιθέα
Έστελνε σεξουαλικά μηνύματα και φωτογραφίες σε 12χρονη και τελικά αποδείχθηκε συγγενής της
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες