Εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Δικαιοσύνη θα αποδοθεί, ηθική δικαίωση ποτέ – Μόνο ψυχίατρος μπορεί να μας πει για τη δολοφονία του σκύλου»

«Τα τραύματα που άφησε στα θύματά του είναι βαθιά. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του», είπε σήμερα για τον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στην αγόρευση της στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, η εισαγγελέας της έδρας Ευγενία Σταθουλοπούλου, ζητώντας από το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον 33χρονο, όπως ακριβώς κατηγορείται αλλά και να απορριφθεί ο ισχυρισμός του ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία με πρόθεση σε κατάσταση βρασμού.

«Όλη αυτή η υπόθεση ενέχει τα στοιχεία της τραγωδίας. Σίγουρα θα αποδοθεί Δικαιοσύνη. Αλλά δεν θα υπάρξει ηθική δικαίωση για τα θύματα που ζουν. Για το παιδί κυρίως και την μητέρα της Καρολάιν. Τα τραύματα είναι βαθιά. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του», είπε η εισαγγελέας για τον κατηγορούμενο και συνέχισε: «Αν ένας άνθρωπος καταλάβαινε το βάρος του τι έχει διαπράξει. Θα σιωπούσε και θα αναλάμβανε την ευθύνη. Ζήτησε συγνώμη. Εγώ θα πω ότι η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης… Τώρα είναι αντιμέτωπος με το θεό από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγνώμη».

Ακόμη, η κ. Σταθουλοπούλου, αναφέρθηκε στη δολοφονία του σκυλιού της οικογένειάς του ώστε να συγκαλύψει το έγκλημά του και να φανεί ότι αδίστακτοι ληστές μπήκαν στο σπίτι και σκότωσαν την Καρολάιν. Η εισαγγελέας είπε: «Ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα, φάνηκε η προσπάθεια του να σωθεί χωρίς να τα καταφέρει. Ήταν κάτι σημαντικό για την Κάρολαιν. Όσο κι αν λέει ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Κάρολαιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανείς ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παραπέμπει είτε σε μαφία -εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά όταν τα έβλεπα στην τηλεόραση – είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε τρίτη λύση. Μας είπε πόσο αγαπούσε τα ζώα και την κρέμασε έτσι, είναι ακραίος κυνισμός ή σχάση προσωπικότητας; Ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να μας πει».

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αρχικά ψευδώς το συνέβη μέσα στο σπίτι. Αν και από μάρτυρας άλλαξε στη συνέχεια ιδιότητα και έγινε ύποπτος. Ο δράστης προσπαθούσε να επιτύχει τη συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Ο στόχος του ήταν η παραπλάνηση των διωκτικών αρχών. Κέρδισε 37 ημέρες. Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα».

Τέλος, για την κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου την οποία η υπεράσπιση ζητεί να μη ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο, η εισαγγελέας, είπε πως η μαρτυρία της περιέχει γεγονότα που και ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε. «Δεν κατέθεσε επιστημονική άποψη ως ειδική μάρτυρας. Αναφέρθηκε στην επαφή της και ότι είχε αποκομίσει από το ζευγάρι. Η μαρτυρία της θα αξιολογηθεί όπως και οι υπόλοιπες καταθέσεις. Οι δικαστές ακολουθούν τη συνείδηση τους», τόνισε η εισαγγελέας.

Αυτή την ώρα στο δικαστήριο αγορεύουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής. Εντός της ημέρας θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες