Εισαγγελείς από τη Σουηδία ξεκινούν προκαταρκτική έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

H Ευρώπη καταγγέλλει εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία στην Ουκρανία, έπειτα από όλα συνέβησαν στην πόλη Μπούτσα, και η Σουηδία ξεκινά προκαταρκτική έρευνα.

Συγκεκριμένα οι Σουηδοί εισαγγελείς ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και προέτρεψαν τυχόν μάρτυρες να εμφανιστούν και να καταθέσουν, ανακοίνωσε η Σουηδική Εισαγγελική Αρχή σήμερα.

Η Αρχή ανέφερε ότι σκοπός της έρευνας είναι να εξασφαλιστούν το συντομότερο δυνατόν στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα σουηδικά ή τα διεθνή δικαστήρια. Κάλεσε τα θύματα και όποιον υπήρξε μάρτυρας βιαιοπραγιών σε βάρος πολιτών στην Ουκρανία να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

«Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες για την κατάσταση στην Ουκρανία, έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι έχουν διαπραχθεί σοβαρά εγκλήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Αρχή διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι.

Το έχει δηλώσει και ο Μπάιντεν για εγκλήματα πολέμου

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για εγκλήματα πολέμου και ζήτησε τη διεξαγωγή δίκης, προσθέτοντας τη φωνή του στην παγκόσμια κατακραυγή για τους φόνους αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούτσα.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί της Δύσης για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην περιοχή αυτήν είναι μια «τερατώδης παραχάραξη».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες