Νέο εισαγγελικό «όχι« για το Μάτι: Δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να ασκηθεί δίωξη για κακούργημα

Στο κενό για δεύτερη φορά έπεσε το αίτημα του ανακριτή που ερευνά τη δικογραφία με την πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, Αθανάσιου Μαρνέρη, για άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων.
Και αυτό γιατί η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Σαπφώ Κατσανάκη, η οποία είχε αναλάβει να εξετάσει το αίτημα του κ. Μαρνέρη για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, έκρινε ότι δεν μπορεί να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, καθώς δεν προέκυψαν κατά τη κρίση της σχετικά στοιχεία.
Να σημειωθεί πως το αίτημα του κ. Μαρνέρη για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου είναι το δεύτερο που απορρίπτεται από τους αρμόδιους εισαγγελείς. Ειδικότερα, ο ανακριτής είχε ζητήσει συμπληρωματική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μεταξύ άλλων νεώτερα στοιχεία που συγκέντρωσε από την έρευνά του, αλλά και τα όσα ανέφερε στη μήνυσή του ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής Δ. Λιοτσιος κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μαρνέρης ανέφερε στο αίτημά του πως από την έρευνα που διενήργησε προέκυψε ότι οι στελέχη της Πυροσβεστικής την ημέρα της φωτιάς στην Ανατολική Αττική, διοχέτευσαν όλα τα πυροσβεστικά μέσα στην Κινέττα, ενώ γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.
Ωστόσο, η εισαγγελέας έκρινε πως δεν προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων αξιωματικών της Πυροσβεστικής και κατά συνέπεια δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της θανατηφόρας έκθεσης.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός στο σκεπτικό της απόφασής της κάνει λόγο για ήδη γνωστά στοιχεία που είχαν προκύψει στη μέχρι πρότινος έρευνα.
Διαβάστε και:
Ανασύρονται από το αρχείο οι δικογραφίες για τις πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες