Εκπροσωπήθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης στην 27η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Πιστοποίηση και Διαπίστευση (εικόνες)

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκπροσωπήθηκε στην 27η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Πιστοποίηση και Διαπίστευση (27th EUAA Certification and Accreditation Working Group Μeeting) που διοργάνωσε ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA) στις 8 και 9 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διαδικασιών και Εκπαίδευσης κ. Σταυρούλα Μαρινοπούλου και το στέλεχος κ. Ελευθερία Νταναβάρα εκπροσώπησαν την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και η Υπηρεσία Ασύλου εκπροσωπήθηκε από την κ. Εύχαρις Μάσχα, Προϊσταμένη Τμήματος Διαδικασιών και Εκπαίδευσης και την κ. Ελένη Ζάχου, Ερευνήτρια COI – Στέλεχος Κατάρτισης.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν ζητήματα και προκλήσεις σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας κατάρτισης.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης έγινε παρουσίαση των εξελίξεων σχετικά με την πρώιμη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Τομεακού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων (European Sectoral Qualifications Framework – ESQF) για το προσωπικό στον τομέα του Ασύλου και της Υποδοχής, ενός σημαντικού επιτεύγματος της Ομάδας Εργασίας για τη Πιστοποίηση και τη Διαπίστευση.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Τομεακού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων των υπαλλήλων για το άσυλο και την υποδοχή είναι να παρέχει ένα πλαίσιο με το οποίο να δημιουργηθεί μια εκτενής χαρτογράφηση των επαγγελματικών προτύπων, δηλαδή των καθηκόντων, τον προσδιορισμό των γνώσεων και δεξιοτήτων, της ευθύνης και της αυτονομίας των υπαλλήλων που θα επιτρέψει την απαιτούμενη κατάρτιση και τη δημιουργία εκπαιδευτικών προτύπων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες