Εκπρόσωπος Ζελένσκι: «Η Ελλάδα έχει σοβιετικά όπλα που θα μπορούσε να μας δώσει»

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει κάποια όπλα, στα οποία ο Ουκρανικός στρατός είναι εκπαιδευμένος, όπλα σοβιετικής προέλευσης. Και ο στρατός μας, δεν θα χρειαζόταν επιπλέον χρόνο και εκπαίδευση (για να τα χρησιμοποιήσει). Θα μπορούσαν να τα πάρουν και να πολεμήσουν», δήλωσε ο Σερχίι Νικιφόροφ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ουκρανίας, Ζελένσκι, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τα στρατεύματά μας που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη ισχυρίζονται ότι έγινε επίθεση με χημικά. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν έγινε  έτσι. Οπότε δεν γνωρίζουμε και το ερευνούμε αυτή τη στιγμή», εξήγησε στον ΑΝΤ1 και τον Χρήστο Μαζανίτη, απαντώντας ευθέως στις πληροφορίες για πιθανή επίθεση κατά της Μαριούπολης με χημικά όπλα, εξηγώντας ότι οι Ουκρανικές αρχές ακόμη ερευνούν τι μπορεί να συνέβη στην πόλη των Ελλήνων.

«Η Ουκρανία μάχεται για την ελευθερία της»

«Έχουμε τη Μαριούπολη με μία πολύ μεγάλη ελληνική διασπορά, σωστά; Η πρόθεση ήταν να δείξουμε στους Έλληνες ότι πολίτες ελληνικής καταγωγής πολεμούν για την ελευθερία της Ουκρανίας», είπε και συμπλήρωσε πως «η στρατιά του Αζόφ, καταλαβαίνω ότι για κάποιους μπορεί να φαντάζει ακόμη μια ακροδεξιά στρατιά, αλλά δεν είναι αυτό πλέον. Είναι μια φυσιολογική μονάδα που έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας.  Καταλαβαίνω, ίσως, την αντίδραση μερίδας Ελλήνων πολιτικών, αλλά την είχαν επειδή δεν γνωρίζουν το πλαίσιο».

Ερωτηθείς για το «τι θέλει ο πρόεδρος Ζελένσκι κι εκείνος να γνωρίζουν οι Έλληνες», απάντησε: «ο πρόεδρος θέλει οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι η Ουκρανία μάχεται όχι μόνο για την εδαφική της ακεραιότητα αλλά και για την ελευθερία της, για τις ίδιες αξίες που μοιράζονται όλοι οι Ευρωπαίοι.  Αυτό είναι το σημαντικότερο για το οποίο πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες