Έλεγχοι και συλλήψεις της ΕΛΑΣ σε περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου

Στη σύλληψη 21 ατόμων για διάφορα αδικήματα, προχώρησε χθες η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων σε περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης οι επιχειρήσεις κάλυψαν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις.

Τα αποτελέσματα

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:
Συνολικά ελέγχθηκαν 570 άτομα και 341 οχήματα και βεβαιώθηκαν 50 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνελήφθησαν 21 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 6 για πλανόδιο εμπόριο, 2 για άγρα πελατών, 2 για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ένα άτομο για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν μία μεταλλική προωθητική συσκευή (εξαερωτής) με υποξείδιο του αζώτου, ενενήντα κενά-καινούρια μπαλόνια (φούσκες), μικροποσότητα κάνναβης, βιομηχανικά προϊόντα, φρούτα-τρόφιμα.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παράλληλα εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου υπόθεση κλοπής για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οι δύο ημεδαποί, στις 16 και 17 Ιουλίου είχαν αφαιρέσει από επιχείρηση ημεδαπού δύο ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, έξι καταλύτες, εβδομήντα μπαταρίες, μπαταρία γεννήτριας, 140 λίτρα πετρελαίου και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη ιδιοκτησίας ενός εκ των ημεδαπών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και αποδόθηκαν στον παθόντα. Επιπλέον οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας και νομοθεσίας περί όπλων. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες