Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις scrap στη Δυτική Αττική

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων και οχημάτων (scrap) στα δυτικά προάστια της Αττικής, για την τήρηση, μεταξύ άλλων, της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στην πρώτη εταιρία βρέθηκαν δύο οχήματα για τα οποία δεν επεδείχθησαν σχετικά τιμολόγια αγοράς και δελτία αποστολής, ενώ παράλληλα κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για τα ανωτέρω οχήματα ενημερώθηκε σχετικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής αναφορικά με θέματα αρμοδιότητάς της.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι η δεύτερη επιχείρηση δεν διέθετε άδεια λειτουργίας της αρμόδιας Αρχής, ενώ στην τρίτη εταιρία βρέθηκαν να απασχολούνται 13 εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ελήφθησαν φορολογικά παραστατικά και λοιπά στοιχεία και θα διεξαχθεί αναλυτικός έλεγχος, ενώ παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Περιφέρεια Αττικής) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες