Ελεύθερος με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης – Μάρτυρες καταθέτουν σήμερα στη δίκη του

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού.

Ο ηθοποιός σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το δικαστήριο βρίσκεται εκτός φυλακής, έπειτα από περίπου ένα χρόνο παραμονής του στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης. Το δικαστήριο αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας δεκτή και τη σχετική πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου με τους όρους, της απαγόρευσης από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και τα καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ. Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του και ο γιος του που βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε λυγμούς.

Το σκεπτικό δικαστικών και ενόρκων, πίσω από την άρση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού ήταν ότι πλέον δεν είναι ύποπτος να τελέσει νέα εγκλήματα. Ωστόσο, στη προηγούμενη συνεδρίαση είχε γίνει γνωστό πως ο κατηγορούμενος είχε εισαχθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η δίκη

Μετά την απόφαση των δικαστών για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Π. Φιλιππίδη η δίκη του αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα (με ή χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου στο ακροατήριο) με καταθέσεις μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να καταθέσει μάρτυρας από το περιβάλλον της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της και η οποία είχε καταθέσει στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για τη μητέρα της εν λόγω καταγγέλλουσας, ή οποία φέρεται να έχει συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε δυο θεατρικές παραστάσεις. Η μάρτυρας αναμένεται να υποστηρίξει την καταγγελία της κόρης της, δεδομένου ότι η ίδια είχε καταθέσει στην ανάκριση πως και εκείνη είχε δεχθεί ασελγή συμπεριφορά από τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κατηγορούμενος αρνείται τη συγκεκριμένη κατηγορία όπως και τις άλλες για δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες δικάζεται. Κατά την ανάκριση ο κατηγορούμενος, έχει υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, πως η εν λόγω καταγγέλλουσα είχε εμμονή μαζί του.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες