Ελληνόκτητο τάνκερ κατελήφθη από Ιρανούς στρατιώτες στον Περσικό Κόλπο

Κατελήφθη ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο τάνκερ σε διεθνή ύδατα από ιρανικό στρατιωτικό προσωπικό, ενώ διέσχιζε τον Κόλπο της Μέσης Ανατολής με προορισμό την Ελλάδα.

Σύμφωνα με εφοπλιστικές πηγές, το τάνκερ είναι το suezmax Delta Poseidon, το οποίο πλέει υπό ελληνική σημαία και προσεγγίστηκε από ιρανικό ελικόπτερο το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Μαΐου.

Το δεξαμενόπλοιο κατασκευής 2011 κατελήφθη από στρατιωτικούς του ιρανικού καθεστώτος και λίγο αργότερα λέγεται ότι κατευθύνθηκε προς τις ιρανικές ακτές συνοδευόμενο από ιρανικό πολεμικό πλοίο.

Με προορισμό την Κόρινθο το ελληνόκτητο τάνκερ

Το δεξαμενόπλοιο/τάνκερ είχε φορτώσει φορτίο στη Μπασρά του Ιράκ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lloyd’s List, ο προορισμός του δεξαμενόπλοιου ήταν οι Άγιοι Θεόδωροι, κοντά στην Κόρινθο, και το φορτίο θεωρείται ότι προοριζόταν για το διυλιστήριο της Motor Oil που βρίσκεται εκεί.

Το Delta Poseidon είναι μέρος του στόλου της Delta Tankers με έδρα την Ελλάδα.

Αντίποινα για την κατάσχεση φορτίου από ρωσικό πλοίο

Το γεγονός θεωρείται αντίποινα για το περιστατικό που είχαμε πριν μερικές μέρες στην Κάρυστο με την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο και το οποίο σταμάτησε λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το τάνκερ έχει ακινητοποιηθεί από την Παρασκευή (15/4) με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Το πλοίο «Pegas», συνοδευόταν από ρυμουλκό λόγω μηχανικής βλάβης με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο.

Όμως στο Κάβο Ντόρο, επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και βρήκε ασφαλές αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου, όπως φαίνεται και στο marinetraffic.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση αφορά το πλοίο και όχι το φορτίο του.

Η θέση του ρωσικό πλοίου που δεσμεύτηκε στην Κάρυστο:

ploio rcsia - Ελληνόκτητο τάνκερ κατελήφθη από Ιρανούς στρατιώτες στον Περσικό Κόλπο - Αντίποινα

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες