31.3 C
Athens
29.4 C
Thessaloniki
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
More

  Έμμεσο μήνυμα ΝΔ σε Πατούλη να μην είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού


  Σημαντική η προσφορά του Γιώργου Πατούλη στη ΝΔ και την αυτοδιοίκηση, είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

  Η ΝΔ θα εντάξει τους υποψηφίους του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη στα ψηφοδέλτια του κόμματος, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο θέμα του έχει προκύψει με την Περιφέρεια Αττικής.

  Παράλληλα κάλεσε τον Γιώργο Πατούλη να σεβαστεί την απόφαση της ΝΔ και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει το χρίσμα για τον Περιφέρεια Αττικής στον Νίκο Χαρδαλιά.


  «Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γιώργου Πατούλη είναι σημαντική τόσο στο κόμμα όσο και στην Αυτοδιοίκηση και έτσι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού και του κόμματος» είπε ο κ. Μαρινάκης.

  «Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής το Νίκο Χαρδαλιά», συμπλήρωσε.

  «Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γιώργου Πατούλη είναι σημαντική τόσο στο κόμμα όσο και στην Αυτοδιοίκηση και έτσι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού και του κόμματος» είπε ο κ. Μαρινάκης.

  «Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής το Νίκο Χαρδαλιά», συμπλήρωσε.


   

  Επίσημο: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς

  Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

  Τα τελευταία 24ωρα ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά και τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη.

  Το Σάββατο, έπειτα από την επιθεώρηση η οποία έγινε στα συστήματα πυρασφάλειας των στρατοπέδων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο.

  Εκεί ήταν που «κλείδωσε» και η υποψηφιότητά του.

  Ο Χαρδαλιάς «κλείδωσε» και περιμένουν τον Πατούλη

  Από τη στιγμή που ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι αυτός ο οποίος θα στηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Αττικής,ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σημαίνει ότι δεν θα έχει τη στήριξη του κόμματος  μέχρι το τέλος της θητείας του, αλλά και για μία νέα υποψηφιότητα.

  Ο ίδιος υπέπεσε σε λάθος μετά το ζεϊμπέκικο που χόρεψε σε εκδήλωση στο Ζάππειο, τη στιγμή που η χώρα καιγόταν και αρκετός κόσμος περνούσε δύσκολες στιγμές βλέποντας τις ιδιοκτησίες του να τυλίγονται στις φλόγες, ενώ παράλληλα και το πιο σημαντικό όλη η χώρα θρηνούσε τις ζωές δύο πιλότων καναντέρ.

  Αυτό, λοιπόν, που όλοι περιμένουν είναι το επόμενο βήμα του Γιώργου Πατούλη…

  Δεν αποκλείεται μάλιστα ο ίδιος να επιλέξει να «κατέβει» και πάλι ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς τη στήριξη κάποιου συγκεκριμένου κόμματος αλλά ως ανεξάρτητος. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι θεωρούν πως έχει τη δύναμη να το κάνει και να τεθεί αντιμέτωπος με τον Νίκο Χαρδαλιά.

  Μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε:

  Η Ελλάδα είναι ασφαλής και συνεχίζει να υποδέχεται τουρίστες από όλο τον κόσμο είπε μεταξύ άλλων ερωτηθείς για τις συνέπειες των πυρκαγιών στον Τουρισμό.

  Οι πυρκαγιές φαίνεται πως βρίσκονται σε ύφεση, δεν εφησυχάζουμε όμως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην αρχή της τοποθέτησής του.

  Πρόσθεσε ότι είχαμε πάνω 660 πυρκαγιές σε 15 μέρες υπό ακραίες συνθήκες κι ότι 10 από αυτές πήραν μεγάλες διαστάσεις. Όπως είπε η Πυροσβεστική αντιμετώπιζε κάποιες μέρες 60 – 80 ενάρξεις πυρκαγιών.

  «Η κλιματική κρίση είναι πλέον για τα καλά στη ζωή μας κι οφείλουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σε όλα τα επίπεδα, κατασταλτικά και προληπτικά για να μπορούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και των περιουσιών των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος » υπογράμμισε.

  Για την καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές είπε ότι προχωρούν με ταχύτητα κι ότι από Αύγουστο αναμένεται η υλοποίηση μέτρων και οι αποζημιώσεις.

  Όπως είπε «η γρηγορότερη ολοκλήρωση των αυτοψιών και της καταγραφής σχετίζεται με την άμεση εφαρμογή των μέτρων της κρατικής αρωγής που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν επιχειρηματίες, κτηνοτρόφους, αγρότες και κατοικίες πολιτών. Οι διαδικασίες προχωρούν με ταχύτητα ώστε από τον Αύγουστο να ξεκινήσει η υλοποίηση των πρώτων μέτρων και η παροχή αποζημιώσεων με πρώτη το άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr τις επόμενες μέρες».

  Σχετικά με την πυρκαγιά στην αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καράμπα ανέφερε ότι οι όποιες ευθύνες διαπιστωθούν θα αποδοθούν στο ακέραιο.

  Αναφορικά με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον ιαπωνικό οίκο R&I είπε ότι σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ελληνική οικονομία παραμένει σε σταθερή τροχιά παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

     ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ