Ενέργεια υψηλού δικαστικού καθήκοντος η αναίρεση για Κορκονέα, λένε οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την ικανοποίησή τους για την αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, η οποία επί της ουσίας αποφυλάκισε τον Επ. Κορκονέα, εκφράζουν με δήλωσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του αδικοχαμένου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σε κοινή δήλωσή τους χαρακτηρίζουν την άσκηση αναίρεσης από τον κ. Πλιώτα «ενέργεια εκπλήρωσης υψηλού δικαστικού καθήκοντος» και επισημαίνουν πως τόσο οι ίδιοι όσο και η οικογένεια του Αλ. Γρηγορόπουλου θα συνεχίσουν τον αγώνα «για να λάμψει η αλήθεια και να επιβληθεί δίκαιη τιμωρία για το έγκλημα».
Αναλυτικά, η δήλωση του Ν. Κωνσταντόπουλου και της Ζ. Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:
«Η εμπεριστατωμένη αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της Αποφάσεως του Μ.Ο.Ε. Λαμίας ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού στον δολοφόνο του Αλέξανδρου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, και την αποφυλάκισή του, δικαιώνει την εξ αρχής αντίδρασή μας σε αυτήν την προκλητική απόφαση, επιβράβευσης της δολοφονίας ενός αθώου 15χρονου παιδιού από ένοπλους αστυνομικούς. Η πράξη του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου συνιστά ενέργεια εκπλήρωσης υψηλού δικαστικού καθήκοντος και ουσιαστικής θεσμικής ευθύνης.
Στα 10 σχεδόν χρόνια που υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του Αλέξανδρου κι εκπροσωπούμε την οικογένειά του, δεν έπαψαν να ενεργοποιούνται σκοτεινοί μηχανισμοί, που επιδιώκουν την συγκάλυψη του εγκλήματος και την υπόθαλψη των υπαιτίων.
Τόσο η οικογένεια του Αλέξανδρου, όσο και εμείς ως εκπρόσωποί της, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να λάμψει η αλήθεια και να επιβληθεί δίκαιη τιμωρία για το έγκλημα. Για να μην υπάρξει άλλο αθώο παιδί δολοφονημένο από όπλο αστυνομικού, για να μην υπάρξει άλλη δικαστική επιβράβευση κρατικής δολοφονίας, που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα κι αφήνει απροστάτευτο κάθε επόμενο Αλέξανδρο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες