Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Εκλογές τον Μάιο για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Στις κάλπες θα προσέλθουν τον ερχόμενο Μάιο δικαστές και εισαγγελείς προκειμένου να αναδείξουν νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εφετειακών Επιτροπών στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Οι αρχαιρεσίες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων εκτός Αθηνών και Πειραιά και την επομένη Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις τελευταίες (Αθήνα και Πειραιά).

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

«Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού της Ένωσής μας, ορίστηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι ημερομηνίες διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Τριμελών Εφετειακών Επιτροπών. Οι αρχαιρεσίες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων εκτός Αθηνών και Πειραιά και την επομένη Κυριακή  15 Μαΐου 2022 στις τελευταίες (Αθήνα και Πειραιά).

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 17 του καταστατικού, εκτίθενται σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή γίνονται με δήλωση προς το Δ.Σ. της Ένωσης, η οποία συνοδεύεται για τους υποψηφίους του Δ.Σ. με παράβολο δέκα (10,00) ευρώ.

Τις υποψηφιότητες τις υποβάλλουν στο Δ.Σ. οι ίδιοι οι υποψήφιοι ή οι εκπρόσωποι τους με έγγραφες εξουσιοδοτήσεις, θεωρημένες για την γνησιότητα της υπογραφής τους από Δημόσια αρχή ή την Δικαστική υπηρεσία, στην οποία υπηρετούν . Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι την 8 η Απριλίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00΄.

Την ίδια ημέρα με τις αρχαιρεσίες στα Δικαστήρια της περιφέρειας (8/5/2022) θα

λάβουν χώρα και οι αρχαιρεσίες για τις Εφετειακές Επιτροπές. Οι σχετικές αιτήσεις για υποψηφιότητα υποβάλλονται μέσα στην ίδια, ως άνω, προθεσμία στην Εφορευτική Επιτροπή του Πρωτοδικείου της έδρας του Εφετείου, η οποία ανακηρύσσει τους επιτυχόντες και τους επιλαχόντες κατά το άρθρο 18α του καταστατικού.

Οι υποψήφιοι μπορούν, εάν επιθυμούν, να παραδώσουν για δημοσίευση άρθρο σε ηλεκτρονική μορφή, το αργότερο μέχρι 8 Απριλίου 2022 για τα ηλεκτρονικά «Δικαστικά Νέα». Μετά την παρέλευση της ημέρας αυτής δεν θα υπάρχει δυνατότητα δημοσίευσης στα Δικαστικά Νέα. Θα ακολουθήσουν οδηγίες για την διενέργεια των αρχαιρεσιών».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες