Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Συνέδριο με θέμα τις «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις στον 21ο αιώνα»

Διεπιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις στον 21ο αιώνα». συνδιοργανώνουν στις 25 και 26/10/2019 στα Χανιά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.
Το Συνέδριο αυτό αποτελεί τη συνέχεια σειράς διημερίδων που συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, στην πραγματοποίηση του οποίου ειδικά φέτος συμβάλλουν τόσο το Πολυτεχνείο Κρήτης όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Παλαιό Τελωνείο) στο ενετικό λιμάνι των Χανίων με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στις επτά συνεδρίες του συνεδρίου διακεκριμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα αναλύσουν τις επιστημονικές και νομικές όψεις της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της, θα αναφερθούν σε θέματα της θαλάσσιας και χερσαίας βιοποικιλότητας, καθώς και στις σύγχρονες εξελίξεις στο δίκαιο προστασίας της βιοποικιλότητας, θα εστιάσουν σε ειδικά περιβαλλοντικά ζητήματα, θα εξετάσουν τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στις αναπτυξιακές και χωρικές πολιτικές και, τέλος, θα παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες αιχμής για την εφαρμογή του περιβαλλοντικού δικαίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου η Κρήτη επιλέχθηκε ως τόπος διεξαγωγής του Συνεδρίου διότι «αφενός αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ένταση τα προβλήματα που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και αφετέρου έχει πληγεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα προσφάτως από φυσικές καταστροφές».
Φιλοδοξία των συνδιοργανωτών του συνεδρίου «είναι να αναδειχτούν κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα των ημερών, να ενημερωθεί και να προβληματιστεί ο επιστημονικός κόσμος της Χώρας, αλλά και το ευρύ κοινό, να παρατεθούν επιστημονικές απόψεις ως προς τις αιτίες της κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι λαοί από περιβαλλοντική άποψη και να τεθούν προτάσεις προς την κατεύθυνση της προοπτικής βελτίωσής της».

Tags

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες