Ένωση Εισαγγελέων προς Τσιάρα: Δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τον κορoνοϊό στα δικαστήρια

Τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορoνοϊού στα δικαστήρια ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Μεταξύ άλλων η Ένωση ζητεί την απολύμανση των δικαστικών αιθουσών, αλλά και την αναστολή λειτουργίας δικαστηρίου όπου ενδεχομένως διαπιστωθεί κρούσμα.
Ολόκληρη η επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Το Δ.Σ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή τη διαφαινόμενη εξάπλωση του κορονοιού COVID 19 στην Ελληνική επικράτεια, διαπιστώνοντας ότι κανένα από τα ληφθέντα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσής του, δεν σχετίζεται με τη λειτουργία των δικαστηρίων, όπου καθημερινά συναθροίζονται υποχρεωτικά χιλιάδες συμπολίτες μας, ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας να λάβουν άμεσα πρόνοια για:
α) Την άμεση και τακτική απολύμανση των χώρων των Δικαστηρίων της χώρας με την ταυτόχρονη διάθεση αντισηπτικών υγρών και μέσων ατομικής προφύλαξης και υγιεινής.
β) Την λήψη μέτρων αποφυγής συνωστισμού στις Δικαστικές αίθουσες και στις υπηρεσίες των Εισαγγελιών και Δικαστηρίων της χώρας (άρθρ. 18 παρ. 4 εδ. β΄, παρ. 7 Ν. 1756/1988 ) εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση, άλλως την παροχή εξουσιοδότησης στους Διευθύνοντες τα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας να ορίζουν με πράξη τους ανάλογα με τις τοπικές επικρατούσες συνθήκες υγείας.
γ) Την άμεση αναστολή λειτουργίας κάθε δικαστηρίου , στο οποίο τυχόν θα διαπιστωθεί κρούσμα, πλην βεβαίως της εκδίκασης υποθέσεων με κατεπείγοντα χαρακτήρα (προσωρινά κρατούμενοι , παραγραφές, αυτόφωρα κακουργήματα και σοβαρά πλημμελήματα κλπ)».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες