Ένωση Ν/Α: «Καλοσωρίζουμε τους 45 νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες στα αστυνομικά τμήματα, όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (Ένωση Ν/Α), καλωσορίζει τους 45 νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες στα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η Ένωση Ν/Α αναφέρει ότι οι 45 αστυφύλακες αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό και κάνει έκκληση στην ηγεσία να ενισχυθούν περαιτέρω τα αστυνομικά τμήματα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, καλωσορίζει τους Σαράντα Πέντε (45) νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η άφιξή τους, αλλά και κάθε άφιξη Αστυνομικού στη Νοτιοανατολική Αττική είναι θεμιτή, όμως ο ανωτέρω αριθμός αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό στην έλλειψη προσωπικού που επικρατεί, ειδικά από το καλοκαίρι του 2019 και μετά.

Η Ένωσή μας, κάνει μία ύστατη έκκληση προς την Ηγεσία προκειμένου να ενισχυθούν τα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής, στον προβλεπόμενο αριθμό της οργανικής τους Δύναμης, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθεί το Σώμα, όπως δυστυχώς συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής 02/10/2022, με την απόδραση κρατουμένου από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης.

Αυτή τη στιγμή σε πολλές Υπηρεσίες, δεν υφίσταται ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να διεκπεραιώσει τις δικογραφίες, αφού οι συνάδελφοί μας καλούνται συνεχώς να καλύψουν πολλαπλά καθήκοντα. Συνέπεια αυτού, οι δικογραφίες να συσσωρεύονται και αναπόφευκτα οι υποθέσεις να καθυστερούν.

Μετά την επιβεβλημένη ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων, θα πρέπει να ενισχυθούν και τα Τμήματα Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, με μετακινήσεις προσωπικού σε αυτά.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μονοψήφιος αριθμός Δύναμης, σε Τμήμα Ασφαλείας. Ενδεικτικά, στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η παρούσα Δύναμη, ανέρχεται σε μόλις έξι (6) Αστυνομικούς.

Βέβαια την ίδια στιγμή υφίσταται και όμοιος αριθμός Αστυνομικών, δηλαδή έξι (6), οι οποίοι διατίθενται στη φύλαξη επίσημου προσώπου.

Μια εικόνα ντροπιαστική για την Αστυνομία και τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Ως Ένωση έχουμε ενημερώσει πολλές φορές για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, το κάνουμε ακόμα μία φορά.

Άρα, για ακόμα μία φορά δίνεται η ευκαιρία στην Ηγεσία να πράξει το σωστό. Εάν όχι, όλοι γνωρίζουν πλέον ποιος είναι υπόλογος στην αύξηση της εγκληματικότητας και στην ελλιπή – προβληματική εξυπηρέτηση των πολιτών στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής…

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες