Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η στιγμή που τα ΜΑΤ ρίχνουν σε ευθεία βολή κρότου λάμψης σε φοιτητές (βίντεο)

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων στο ΑΠΘ, το οποίο καταγράφει τον κρότο λάμψης που φεύγει από την μεριά των ΜΑΤ σε ευθεία βολή προς τους φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (26/05) στο ΑΠΘ, μεταξύ  της αστυνομίας και των φοιτητών είχαν ως αποτέλεσμα δύο τραυματισμούς, εκ των οποίων ο ένας είναι πιο σοβαρός.

Αμφότεροι προκλήθηκαν από τις κρότους λάμψεις που έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ προς τους νεαρούς, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως έγιναν με ειδικό όπλο και μάλιστα σε ευθεία βολή.

Σε κίνδυνο τέθηκε η ακεραιότητα τους, ιδίως από την στιγμή που η απόσταση που χώριζε τις δύο πλευρές, ήταν μόλις λίγα μέτρα.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, διακρίνεται ένας κρότος λάμψης να φεύγει από την πλευρά των ΜΑΤ προς τους φοιτητές με μεγάλη ταχύτητα και διαγράφει απολύτως ευθεία πορεία.

Κάτι που φαίνεται να δικαιώνει όσους μιλούν για ευθεία βολή, αν και από τη στιγμή που δεν φαίνεται ο αστυνομικός τη στιγμή εκείνη, κανείς δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικά σίγουρος.

Τραυματίστηκε αστυνομικός

Τραυματίστηκε αστυνομικός κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν εντός του ΑΠΘ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση η Αστυνομία κάνει λόγο και για έναν ιδιώτη ο οποίος τραυματίστηκε. Σημειώνεται ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε έναν φοιτητή ο οποίος έφερε τραύματα στο πρόσωπο.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες