Επεισόδια στο ΑΠΘ: Νέα ένταση με πέτρες και χρήση δακρυγόνων (βίντεο)

Νέα ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε μπροστά από τη ΣΘΕ, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, σύμφωνα με το grtimes.

Πιο συγκεκριμένα, στην Πλατεία Χημείου, μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών αντιεξουσιαστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν μάρμαρα από τα σκαλιά σχολών εκτοξεύοντας τα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Tρία άτομα φορώντας κράνη κι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά βγήκαν από το campus του ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες και ξύλα κατά της αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν μπροστά στην βόρεια είσοδο της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας.

Η αστυνομία για την απώθηση τους έκανε χρήση χημικών και τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία του campus και αποκλιμακώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή, γύρω από την οποία η ομάδα των κουκουλοφόρων διαλύθηκε.

Πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, οι φοιτητές που εκπροσωπούνται στους συλλόγους τους από το σχήμα των ΕΑΑΚ ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους μπροστά από το κτήριο του Τμήματος Βιολογίας και αποχώρησαν οργανωμένα με πορεία στο campus.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες