Επιλέχτηκαν οι επτά Έλληνες εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς – Ποιοι είναι

Τους επτά Έλληνες Ευρωπαίους εισαγγελείς οι οποίοι θα ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της ευρωπαϊκής εισαγγελίας επέλεξε το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Οι επτά εισαγγελείς που επιλέχθηκαν θα έχουν θητεία πέντε ετών και θα εγκατασταθούν στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου, να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4786/2021.
Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης με την συμμετοχή της προέδρου του Αρείου Πάγου Αγγελικής Αλειφεροπούλου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, όρισαν ευρωπαίους εισαγγελείς τους εξής:
– Από τη εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας Μαρία Μαλλούχου,
– Από την εισαγγελία Εφετών ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και η Αμαλία Μπακαλώνη και
– Από την εισαγγελία Πρωτοδικών οι Νικόλαος Ορνεράκης, Πόπη Παπανδρέου, Χαρίκλεια Θάνου και Διονύσιος Μουζάκης.
Οι επτά Έλληνες Ευρωπαίοι εισαγγελείς θα λειτουργούν υπό την μορφή ειδικού κλιμακίου το οποίο θα είναι αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για λογαριασμό και εξ ονόματος της οποίας θα ενεργούν.
Τέλος, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους οι ευρωπαίοι εισαγγελείς θα ακολουθούν τις γενικές και ειδικές κατευθύνσεις, οδηγίες και εντολές του συλλογικού οργάνου της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, του μόνιμου τμήματος αυτής που θα έχει αναλάβει την κάθε υπόθεση και του εποπτεύοντα Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες