Επίθεση με βιτριόλι: Οι κρίσιμες καταθέσεις στη δίκη για την «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος της Ιωάννας

Έτοιμη να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα και να περιγράψει την άγρια επίθεση με βιτριόλι που βίωσε στις 20 Μαΐου του 2020 από την 36 Έφη Κ. είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου, καθώς η ίδια έχει δηλώσει την πρόθεσή της να είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο την κατηγορούμενη. Στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει οριστεί η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η 35χρονη κοπέλα, θα είναι η πρώτη, πιθανότητα, που θα καταθέσει, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι υπόλοιποι μάρτυρες, κατηγορίας και υπεράσπισης, που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40.
Σε καταθέσεις που είχε δώσει στους αστυνομικούς μετά την επίθεση εναντίον της, η Ιωάννα Παλαιοσπύρου είχε περιγράψει ως εξής εκείνα τα μοιραία λεπτά της συνάντησής της με την κατηγορούμενη στην είσοδο των γραφείων εταιρείας στην Καλλιθέα, όπου εργάζονταν: «Όταν σήκωσα το βλέμμα μου είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε κάποιο καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο». Η νεαρή κοπέλα είχε καταθέσει ακόμη στους αστυνομικούς ότι γνώριζε την 36χρονη Έφη Κ., όμως, όπως είχε πει στην κατάθεσή της, δεν είχε καμία έχθρα μαζί της.
Πέραν όμως της κατάθεσης της Ιωάννας, σημαντικές θεωρούνται και οι καταθέσεις μαρτύρων που περιγράφουν πως μια γυναίκα, πριν ακόμη σημειωθεί η επίθεση στην Ιωάννα, είχε πλησιάσει τη διπλανή πολυκατοικία του θύματος και κρατώντας μάλιστα στα χέρια της κάτι μια πλαστική σακούλα που έμοιαζε με μπουκάλι ορού. Επίσης, άλλη μάρτυρας που είχε εμφανιστεί αυτοβούλως στις αρχές είχε καταθέσει ότι δυο ημέρες πριν την επίθεση στην Ιωάννα, δηλαδή στις 18 Μαΐου του, είχε δει και είχε ακούσει μια γυναίκα να ζητεί να αγοράσει βιτριόλι από υπάλληλο φυτωρίου στην Καλλιθέα.
Η μυστήρια γυναίκα στη γειτονιά της Ιωάννας
Ειδικότερα, ένας 50χρονο άνδρας, γείτονας της Ιωάννας, στην περιοχή του Μοσχάτου, με κατάθεση που είχε δώσει στις αρχές είχε περιγράψει τις περίεργες, αν μη τι άλλο, κινήσεις από τον Ιανουάριο 2020, μιας γυναίκας στο δρόμο κάτω από την πολυκατοικία που διαμένει ο ίδιος και δίπλα στην πολυκατοικία που βρίσκεται το διαμέρισμα της Ιωάννας.
Ο εν λόγω μάρτυρας είχε καταθέσει τα εξής στις αρχές: «…Στις 22/1/2020 ο γιος μου οποίος επέστρεφε από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών μου είπε τρομαγμένος ότι μπροστά από την πολυκατοικία, επί της οδού Θερμοπυλών, κρύβονταν ένα άτομο το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Επίσης μου είπε ότι το ίδιο άτομο, βρίσκονταν στο ίδιο σημείο και την 19:45 της ίδιας ημέρας την ώρα που έφευγε από την πολυκατοικία για να πάει στο φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά «ψάχνετε κάτι;» Τότε έφυγε με βήμα ταχύ…. ».
Δυο ημέρες αργότερα η ύποπτη γυναίκα έκανε και πάλι την εμφάνισή της, σύμφωνα με το μάρτυρα, ο οποίος είχε καταθέσει σχετικά: «Μετά από δυο ημέρες στις 24/1 πάλι ήρθε ο γιος μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι το άτομο είχε εξαφανιστεί. Την επόμενη Δευτέρα 27/1 περί ώρα 20:30 ενώ βρισκόμουν εντός της οικίας μου με κάλεσε η σύζυγος μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατάει επί της οδού Πλάτωνος… κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα, η οποία έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός». Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται και το σπίτι της Ιωάννας.
«Δεν θα σας δώσω αναφορά»…
Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο 50χρονος αναφέρεται και σε νέα παρουσία της περίεργης γυναίκας, στις αρχές Φεβρουαρίου. «Ενώ εισερχόμουν στην πολυκατοικία μου συνάντησα στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου τη σύζυγο μου και τη γειτόνισσα (…), οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στο δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε» είχε καταθέσει ο εν λόγω μάρτυρας, προσθέτοντας ακόμη στις αρχές τα εξής: «Μπήκαμε στα διαμερίσματά μας και μετά από περίπου από 45 λεπτά βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και χτύπησα στο διαμέρισμα της (…) και την ενημέρωσα. Κατεβήκαμε μαζί και βγήκαμε από τη πολυκατοικία. Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών η γυναίκα αυτή κινήθηκε προς το μέρος της. Μας έκανε την αδιάφορη και κινήθηκε επί της Πλάτωνος με κατεύθυνση προς την οδό Μεταμορφώσεως. Μόλις έφτασα στη γωνία της φώναξα «να σας ρωτήσω κάτι;». Μόλις άκουσε τη φωνή μου πέρασε από την απέναντι πλευρά της οδού Πλάτωνος και μπήκε στην οδό Ιωαννίνων. Συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα: «Πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα; Θέλεις κάτι;». Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε: «Δε θα σας δώσω και αναφορά». Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην τολμήσει να ξανάρθει κάτω από το σπίτι μου και τότε αυτή μου είπε αυστηρά «θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος».
«Έκανε συνέχεια το σταυρό της…»
Σύμφωνα με τον μάρτυρα η μυστηριώδης γυναίκα που κινούνταν κάτω από την πολυκατοικία του και την διπλανή πολυκατοικία όπου διαμένει η Ιωάννα φορούσε ρούχα σκούρου χρώματος. Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας περιγράφει ως εξής την ύποπτη γυναίκα: «Φορούσε παλτό, σκούφο, κασκόλ γύρω από το πρόσωπο της και φαίνονταν μόνο τα μάτια και κάποιες μπούκλες πετάγονταν στο μέτωπό της κάτω από το σκουφί. Ήταν ύψος 1,65 με 1,70 ούτε αδύνατη, ούτε ευτραφείς, τα μαλλιά της ήταν σκούρου χρώματος, τα μάτια της ήταν σκούρα στρογγυλά και προεξείχαν αρκετά από το πρόσωπο της …Από τη σωματοδομή, το περπάτημα και την ηλικία της θεωρώ είναι ηλικίας μικρότερης των 45 ετών. Πιθανόν να ήταν 35 – 45. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παραπάνω περιστατικού η εν λόγω έκανε συνέχεια το σταυρό της με νευρικό τρόπο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε …Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊου και δεν κυκλοφορούσε κανείς».
«Ήθελε να αγοράσει βιτριόλι»
Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται δυο ακόμη σημαντικές καταθέσεις. Η πρώτη προέρχεται από μια γυναίκα, η οποία εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές και κατέθεσε ότι δυο ημέρες πριν την επίθεση στην Ιωάννα, δηλαδή στις 18 Μαΐου, είχε δει και είχε ακούσει μια γυναίκα να ζητεί να αγοράσει βιτριόλι από υπάλληλο φυτωρίου – ανθοπωλείου στην Καλλιθέα.
Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με την κατάθεση, είχε ύψους πάνω από 1,56 και ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών. Ήταν αδύνατη, με ανοιχτό χρώμα μαλλιών, ντυμένη «με καθημερινά ρούχα και φορούσε παντελόνι». Η μάρτυρας καταθέτει ακόμη πως του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η γυναίκα αυτή ήθελε να αγοράσει βιτριόλι. Ωστόσο, όπως αναφέρει δεν γνωρίζει αν τελικά το πρόσωπο αυτό κατάφερε να προμηθευτεί εκείνη την ημέρα το καυστικό υγρό!
Στη δίκη που θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αναμένεται να καταθέσουν ακόμη οι γιατροί που παρακολουθούν την Ιωάννα όλους αυτούς τους μήνες των ατελείωτων χειρουργείων στα οποία έχει υποβληθεί, συγγενικά της πρόσωπα, αστυνομικοί που συνέλαβαν τη δράστιδα κ.ά. Σημαντική θεωρείται ακόμη και η κατάθεση του 40χρονου άνδρα με τον οποίο η κατηγορούμενη θεωρούσε ελεύθερη περιστασιακή σχέση, σύμφωνα με τη δικογραφία, και έβλεπε την άτυχη Ιωάννα ως ερωτική αντίζηλό της. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άντρας αυτός θα εμφανιστεί στο δικαστήριο να καταθέσει, παρότι το όνομά του συγκαταλέγεται στη λίστα των μαρτύρων.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γυμναστήρια: Νέοι κανόνες λειτουργίας από τη Δευτέρα – Τι ισχύει για τις μάσκες
Μυτιλήνη: Κακοποίησε τον σκύλο του και ένα ανήλικο αγόρι που προσπάθησε να βοηθήσει το ζώο
Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για την γ’ δόση εμβολίου
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες