Ενώπιον της δικαιοσύνης στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. σπείρα διακίνησης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη – 5 συλλήψεις

Τέρμα στη δράση ενός οργανωμένου δικτύου διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και στη συνέχεια προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Σε οργανωμένη επιχείρηση των αρχών, με τη συνδρομή και της Europol, η ΕΛ.ΑΣ. «σκάναρε» περιοχές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης, φέρνοντας ενώπιον της δικαιοσύνης 5 μέλη του κυκλώματος: 2 από το Ιράκ, 1 από την Αλβανία και 2 από την Ελλάδα, με διαφορετικές «ιδιότητες» και ηλικίες ο καθένας. Ένας, 47 ετών, ήταν ο «διευθύνων» σύμβουλος, ένας, ετών 52, ήταν ο «οικονομικός διαχειριστής», ενώ οι άλλοι 3 (ηλικίας 34, 47 και 47) ήταν απλώς «μέλη».

Πώς δρούσε η σπείρα

Η σπείρα μετέφερε παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία προς τη Θεσσαλονίκη και έπειτα τους διοχέτευε μέσω Βαλκανίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους εξασφάλιζαν προσωρινό κατάλυμα στην πόλη, με χαρακτηριστικό ένα ποιμνιοστάσιο στη Ροδόπη, ιδιοκτησίας του διευθύνοντα την οργάνωση.

Για κάθε «κεφάλι», οι διακινητές ζητούσαν ένα ποσό από 2.000 ως 3.000 ευρώ.

Στις έρευνες που πραγματοποίησαν οι Αρχές σε δύο σπίτια μελών της οργάνωσης, ένα κατάστημα ψιλικών και το ποιμνιοστάσιο του «διευθύνοντα» εντοπίστηκαν:

– Το χρηματικό ποσό των 22.035 ευρώ και των 2.310.000 ριάλ Ιράν (αξίας 50 ευρώ),

– Δεκαεπτά συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

– Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop),

– Δύο διαβατήρια και ένα δίπλωμα οδήγησης,

– Πενήντα οκτώ κάρτες sim,

– Πλήθος τραπεζικών καρτών,

– Ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας,

– Πέντε άδειες κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων αλλοδαπών Αρχών,

– Μία συσκευή εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος,

– Ένα μηχάνημα καταγραφής εικόνας και

– Πλήθος ατομικών εγγράφων τρίτων προσώπων (διαβατήρια κ.α.)

Το δίκτυο είχε έντονη δράση πραγματοποιώντας το τελευταίο εξάμηνο επτά υποθέσεις διακίνησης μεταναστών, εκ των οποίων οι έξι εξ αυτών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και μία από την Θεσσαλονίκη προς την Αλβανία. Σε δύο από αυτές οι Αρχές συνέλαβαν επ’αυτοφώρω τρία ακόμα μέλη της οργάνωσης, ενώ δύο οχήματα κατασχέθηκαν. 26 παράτυποι μετανάστες ήταν αυτοί που διακινούνταν στις υποθέσεις που επενέβη η ΕΛ.ΑΣ.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες