Ερώτηση στην τουρκική Βουλή για το αν υπάρχει Έλληνας πιλότος με τατουάζ της ΕΟΚΑ σε τουρκικές αερογραμμές

Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργήθηκε στην Τουρκία όταν ανακαλύφθηκε σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ότι ένας Έλληνας πιλότος των Τουρκικών Αερογραμμών Turk Hava Yollari φέρει το τατουάζ της ΕΟΚΑ. Δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για την ΕΟΚΑ Α ή την ΕΟΚΑ Β΄η οποία προκάλεσε το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Το θέμα πήρε διαστάσεις και έφθασε μέχρι και την τουρκική Βουλή, αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης». Με ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραϊσμάνογλου, ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, που είναι αντιπολίτευση του Ερντογάν, κ. Οζτούνς ζήτησε να πληροφορηθεί πόσοι ξένοι κυβερνήτες εργάζονται στις Τουρκικές Αερογραμμές και πόσοι από αυτούς είναι Έλληνες υπήκοοι. Ο ίδιος ζήτησε και διευκρινήσεις εάν εργάζεται και Έλληνας πιλότος, που φέρει τατουάζ της ΕΟΚΑ.
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δεν απάντησε για το θέμα του Έλληνα πιλότου με το τατουάζ, αλλά αρκέστηκε να κάνει γνωστό πως: «Σύμφωνα με τα αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, υπάρχουν 9.003 κυβερνήτες αεροσκαφών και 176 πιλότοι ελικοπτέρων στην Τουρκία, από τους οποίους οι 3.419 εργάζονται στην Turkish Airlines». Έτσι έμεινε με την απορία εάν τελικά υπάρχει πιλότος με τατουάζ της ΕΟΚΑ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες