Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα και τα πουλούσαν σε κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών.
Τα έκρυβαν σε χώρους που ενοικίαζαν γι’ αυτό τον σκοπό, με την συνολική αξία των κλεμμένων αυτοκινήτων να φτάνει τις 200.000 ευρώ. Ο λόγος για έναν 39χρονο και έναν 26χρονο που συνελήφθησαν από στελέχη της ασφάλειας σε Γαλάτσι και Πειραιά.
Όπως προέκυψε η δράση τους είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο και είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν 13 αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν τα 9 και παραδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer.
Στη συνέχεια, τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δε διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει για το σκοπό αυτό.
Ακολούθως, αφού τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων αρχών, τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.
Ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει ποινές κάθειρξης για κλοπές αυτοκινήτων

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες