Φαινόμενα αποσύνθεσης στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί

Φαινόμενα αποσύνθεσης στην Ελληνική Αστυνομία καταγγέλλει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών.
Σε μακροσκελή ανακοίνωσή τους οι Ειδικοί Φρουροί κάνουν λόγο «για συλλήψεις με πολιτικό ή σεξουαλικό προσανατολισμό, για κρίσεις παλινωδίας, για Ε.Δ.Ε. για κλάματα κ.λ.π.», καταστάσεις που οδηγούν την ΕΛΑΣ να διολισθαίνει καθημερινά με «θύματα τους πολίτες της χώρας και το ένστολο προσωπικό, ενώ κατηγορούν την «πολιτική ηγεσία ότι κρύβεται από τα αιτήματα των αστυνομικών».
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του Σωματείου Ειδικών Φρουρών σημειώνεται:
«Αστυνομικό Τμήμα Αττικής»
Ποιος θα αμφισβητήσει ότι η επιχειρησιακή επάρκεια των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει πληγεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον τις «υπηρεσίες» να τις εκδίδει ο ίδιος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής αφού όλη η Αττική έγινε ένα τμήμα μια υπηρεσία. Είτε υπηρετείς στη Σαλαμίνα είτε στην Κηφισιά θα εκτελέσεις υπηρεσία στα Δικαστήρια ή θα φρουρήσεις το μέγαρο της ΓΑΔΑ, είτε υπηρετείς στις Ο.Π.Κ.Ε , είτε υπηρετείς στη ΔΙ.ΑΣ. θα περιφρουρήσεις την κοπή της πίτας του πολιτικού κομισάριου . Αυτά κατάντησαν την ΔΙ.ΑΣ. να κινείται με τρείς αστυνομικούς και έναν αστυνομικό “φάντασμα “.
Υπηρεσίες ταξί
Κοινό μυστικό αποτελεί ότι τα Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας αποτελούν τα υπολείμματα μιας πάλαι ποτέ λειτουργικής Αστυνομίας. Σήμερα κατάντησαν οι ορντινάντσες των επιθυμιών της Ηγεσίας να “μπαλώσει” τα διαλυμένα Υ.Α.Τ , να επανδρώσει νέες υπηρεσίες που “έκοψαν κορδέλα ” οι νέες Ηγεσίες (ΠΕΡΣΕΑΣ, ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΜΠΛΟΚΑ) που εξυπηρετούν το “κόμπλεξ” της καινοτόμου δράσης αλλά δεν εξυπηρετούν τον πολίτη και την ασφάλεια του.
Τακτικές σύλληψης με πολιτικό ή σεξουαλικό προσανατολισμό
Η δημιουργική άσκηση κριτικής και ο καταγγελτικός συνδικαλιστικός λόγος, στραγγαλίζεται με Ε.Δ.Ε. που θα ζήλευαν τα ποιο ολοκληρωτικά καθεστώτα επιστρατεύοντας και προάγοντας για το σκοπό αυτό Αξιωματικούς έμπειρους μιας και έχουν τιμωρήσει τη “μισή αστυνομία”. Οι αστυνομικές πρακτικές σύλληψης μαθαίνουμε πλέον ότι πρέπει να είναι αντίστοιχες, των πολιτικών πεποιθήσεων, των σεξουαλικών προσανατολισμών και της φιλοσοφικής σκέψης του δράστη, διότι διαφορετικά θα διαρρεύσει το πόρισμα μιας Ε.Δ.Ε. που θα τους παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο με τα ερωτήματα της απόταξης ή της Αργίας.
Κρίσεις παλινωδίας
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι επιλογές της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας διατήρησαν σε “αιχμαλωσία” τους Αξιωματικούς, σε μια διαδικασία κρίσεων που ξεκίνησε με τις έκτακτες κρίσεις τον Οκτώβριο του 2018, για να προετοιμάσουν υποτίθεται το έδαφος για τις τακτικές κρίσεις του 2019, που τελικά κατέληξαν στην “Παλινωδία του Στησίχορου”. Όλο αυτό το διάστημα η παράλυση η διαπλοκή και η ” καμαρίλα” αποτελούσαν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της όσμωσης που προκαλούσε η Κατεχάκη.
Ε.Δ.Ε. για κλάματα
Μάλιστα για την εθνική γελοιοποίηση της αναγραφής των Σκοπίων ως Μακεδονία στο επίσημο ημερολόγιο της Αστυνομίας, η Ε.Δ.Ε για τη δήθεν ανεύρεση των υπευθύνων, ανακρίνει τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α χρησιμοποιώντας Πειθαρχικά μέσα και τρόπους τα οποία αν έρθουν στην δημοσιότητα θα αποτελέσουν μνημεία αστυνομικής “αγραμματοσύνης “και γελοιότητας.
Πολιτική ηγεσία που κρύβεται
Στον αστερισμό των αναδρομικών (εκτός έδρας και μισθολογίου) ζήσαμε το έπος της ανακολουθίας και του ψεύδους από την Πολιτική Προϊστάμενο μας με την οποία συναντηθήκαμε και συνεργαστήκαμε σεβόμενοι τον μόχθο και την αγωνία για επιβίωση των χαμηλότερα αμειβόμενων αστυνομικών που αδικήθηκαν και εξαιρέθηκαν με τρόπο απαξιωτικό. Το ότι σήμερα η Υπουργός “κρύβεται” από τους ανθρώπους που τους υποσχέθηκε πολιτική λύση στο αίτημα- δικαίωμα τους, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κρυφτεί από τους χιλιάδες αστυνομικούς που αδίκησε και να μπορεί να δει έναν από αυτούς κατάματα».

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες