Φιλιατρά: Προφυλακίστηκαν η 19χρονη και ο σύντροφός της που εξέδιδαν την 14χρονη αδερφή της

Χθες Παρασκευή (18/02) κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας η 19χρονη Βουλγάρα και ο 28χρονος ομοεθνής φίλος της που συνελήφθησαν στα Φιλιατρά, έπειτα από καταγγελία του πατέρα της ότι τις τελευταίες μέρες εξέδιδαν τη 14χρονη αδελφή της.
Το κατηγορητήριο που τους βαραίνει είναι για οργανωμένη συμμορία, αρπαγή ανηλίκου, μαστροπεία, εμπορία ανθρώπου (ανηλίκου), κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσιες πράξεις, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο δικηγόρος του Δ.Σ.Κ. αναφέρθηκε σε «τραγικό ζήτημα», τονίζοντας πως «μιλάμε για μια οικογένεια με προβληματικό υπόβαθρο» και σημειώνοντας ότι «η οικογένεια πρέπει να βοηθηθεί απ’ τις δομές και τους θεσμούς του κράτους».
Τι λέει η δικηγόρος των προφυλακιστέων
Η δικηγόρος, κα Δήμητρα Χριστοδούλου σε δήλωσή της επισήμανε: «Ανέλαβα τους δύο κατηγορουμένους μέσω της διαδικασίας της νομικής βοήθειας για τα αδικήματα τα οποία κατηγορούνται, τα οποία ήταν κακουργήματα. Τελικά, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, αποφασίστηκε η προφυλάκιση και των δύο. Παρότι η αδερφή αποδέχτηκε το κατηγορητήριο κατά το μεγαλύτερο μέρος του και έδειξε ειλικρινή μετάνοια, δεν έγινε αποδεκτό ούτε από την κα ανακρίτρια ούτε από την κα εισαγγελέα και διατάχθηκε και των δύο η προφυλάκιση.
Ο δε δεύτερος κατηγορούμενος ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση, γεγονός που, όπως φάνηκε, μέτρησε αρνητικά εις βάρος του». Συνεχίζοντας τόνισε: «Το ζήτημα είναι τραγικό. Έχει να κάνει με το θεσμό της οικογένειας απ’ τον οποίο εγώ θεωρώ ότι πηγάζει αυτό το πρόβλημα. Και απλώς, προς πληροφόρηση όλων, η Εισαγγελία αντιλήφθηκε το ζήτημα εξ αρχής και με γρήγορα αντανακλαστικά έχει διατάξει, απ’ όσο έχω πληροφορηθεί, κοινωνική έρευνα. Διότι η περίπτωση της κατηγορουμένης, η οποία πρέπει να σημειωθεί είναι δεκαοκτώ ετών και δύο μηνών, δηλαδή είναι μια νεαρή ενήλικη η οποία έχει πάρει λανθασμένο δρόμο και προσκολλημένη ούσα η μικρή της αδερφή την ακολουθούσε, έπεσε σε τραγικά σφάλματα και τραγικά λάθη.
Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην οικογένεια. Διότι μιλάμε για μια οικογένεια με προβληματικό υπόβαθρο. Η μητέρα, φέρ’ ειπείν, είναι μια γυναίκα η οποία πάσχει από ψυχική νόσο και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, ο δε πατέρας εργάζεται νυχθημερόν. Με συνέπεια αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν ουσιαστικά δίχως καθοδήγηση, δίχως υποστήριξη, να επηρεάζονται από παρέες και σε συνδυασμό και με την οικονομική ένδεια ν’ ακολουθούν τέτοιους δρόμους. Πιστεύω ότι θα συνδράμει η Πολιτεία, πρέπει να βοηθηθεί η οικογένεια, πρέπει να βοηθηθεί απ’ τις δομές, απ’ τους θεσμούς του κράτους μας και το απέδειξε καθότι με την αρχική σύλληψη αντελήφθησαν ότι υπάρχει ζήτημα. Αυτή τη στιγμή στην οικογένεια υπάρχει η ανήλικη 14χρονη, το ανήλικο αδερφάκι μικρό, νομίζω είναι 7 ετών αν δεν κάνω λάθος, και υπάρχει και το παιδάκι της κατηγορουμένης το οποίο είναι 2 ετών.
Πιστεύω ότι πρέπει να βοηθηθεί η οικογένεια και προς αυτό το σκοπό θα βοηθήσουν οι δομές».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Ανατίναξαν ΑΤΜ – Δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα
Πλακιωτάκης: «Ειδική ομάδα για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων – Υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο»
Μια κοινωνία σε τροχιά αποσύνθεσης, μόνιμα σοκαρισμένη
Ουκρανία: 25.000 άμαχοι εγκατέλειψαν το Λουγκάνσκ – 10.000 θα φύγουν με οργανωμένες αυτοκινητοπομπές
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες