Folli Follie: Εκτός φυλακής με όρους οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου

Αποφυλακίζονται από ώρα σε ώρα οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οι οποίοι από τον περασμένο Ιανουάριο δικάζονται μαζί με οκτώ ακόμη άτομα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, για την υπόθεση της Folli Follie.
Η πόρτα της φυλακής ανοίγει για τους δυο κατηγορούμενους με απόφαση του δικαστηρίου που τους δικάζει. Μια απόφαση που ήταν «μονόδρομος» για τους δικαστές, αφού σε λίγες ημέρες λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης τους και η δίκη τους σε καμία περίπτωση δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Αντίθετα, η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες ακόμη λόγω του όγκου των στοιχείων της υπόθεσης, του μεγάλου αριθμού των μαρτύρων, κ.λπ.
Τι επέβαλε το δικαστήριο
Ειδικότερα, το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε προχώρησε στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των δυο κατηγορουμένων με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση απομάκρυνσης από τον Νομό Αττικής και εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας τους. Αν κάποιους από αυτούς τους όρους παραβιαστεί από την πλευρά των δυο κατηγορουμένων, τότε αυτοί θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στην φυλακή, εκεί δηλαδή όπου βρίσκονται από τον Σεπτέμβριο του 2020.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτό, ο ιδρυτής της Folli – Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη, ο γιός τους Τζώρτζης και οι συγκατηγορούμενοί τους, διευθυντικά στελέχη του ομίλου, δικάζονται για τα εξής αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ , χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση. Μάλιστα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, βαρύνεται επιπλέον με το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Η οικονομική απάτη της Folli – Follie
Όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, η μεγάλη οικονομική απάτη της Folli – Follie, προκάλεσε τεράστια ζημία η οποία αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι με ψευδή στοιχεία που αφορούσαν σε ανύπαρκτα τραπεζικά αποθέματα σε εταιρείες τους στην Κίνα και με παραποιημένους ισολογισμούς κατάφεραν να εξαπατήσουν αγορές, χρηματιστήρια, επενδυτές και πλήθος νομικών και φυσικών προσώπων, τα οποία δεν γνώριζαν για τους πλασματικούς οικονομικούς δείκτες της εταιρείας και ως εκ τούτου είχαν την εντύπωση ότι επένδυαν σε ένα υγιή οικονομικά όμιλο.
Ακόμη, σύμφωνα με το βούλευμα ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, από το 2006 συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, της οποίας φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί. Οι εν λόγω δυο κατηγορούμενοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών και εμφάνιζαν τεράστια χρηματικά ποσά στα αποθεματικά των λογαριασμών τους. Μάλιστα, σε μια από τις περιπτώσεις που καταγράφονται στη δικογραφία, αναφέρεται πως σε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο η εταιρεία είχε υπόλοιπο μόλις 60 ευρώ, εμφανίζονταν υπόλοιπο 70.000.000 ευρώ, χάρη στα πλαστά statement.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες