Φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες – Καλύτερη η εικόνα

Βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της φωτιάς στο Δάσος της Δαδιάς, όπου καίει για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες ενημερώσεις, σε εξέλιξη βρίσκεται οι φωτιά, με όλες τις δυνάμεις να παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση ειδικά σε ό,τι αφορά στη νοτιοδυτική πλευρά προς Λευκίμη. Η ανησυχία εστιάζεται στην περίπτωση που αλλάξει η φορά του αέρα.

Γίνονται μεγάλες και συντονισμένες προσπάθειες, παρά τις δυσκολίες και το δύσβατο της περιοχής, να ανοίξει αντιπυρική ζώνη. Οι υλοτόμοι την έχουν ήδη χαράξει.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος απομάκρυνσης πληθυσμού από Λευκίμη. Προληπτικά θα μείνουν κλειστοί οι έξοδοι της Εθνικής Οδού. Ένα πούλμαν θα είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρει πληθυσμό.

Σύμφωνα με τις Δασικές Υπηρεσίες οι περιοχές που είναι σημαντικές για την πανίδα (Α1 ζώνη) δεν έχουν επηρεαστεί.

Αυξάνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στη Δαδιά θα επιχειρήσουν το πρωί 2 Τράκτορες, ένα Μι8, 2 Erickson, 2 PZL και ένα Chinook, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερο κύμα.

Επί τόπου βρίσκεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Συνολικά είχαμε 58 δασικές πυρκαγιές, που ελέγχθηκαν άμεσα με την επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Όσον αφορά στις σημαντικές πυρκαγιές ισχύουν τα εξής:

Η φωτιά στη Λέσβο

Στη Λέσβο: Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά. Στη νοτιοανατολική πλευρά, έχουν δουλέψει τα χωματουργικά και η ζώνη και η πυρκαγιά έχει περιοριστεί. Οι δυνάμεις συνεχιζουν την κατάσβεση μικροεστιων. Το πρωί θα είναι διαθέσιμα 2 PZL, ένα Μι8 και 3 Τρακτορες.

Η φωτιά στην Ηλεία

Στα Κρέστενα Ηλείας: Η κατάσταση είναι πολύ καλή. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και υπάρχουν μόνο καπνοί. Η δουλειά θα συνεχιστεί το βράδυ για πλήρη έλεγχο. Το πρωί θα εκτιμηθεί η κατάσταση και ανάλογα με τις ανάγκες θα χρησιμοποιηθούν εναέρια.

Η φωτιά στα Γρεβενά

Στα Γρεβενά, περιοχή Τσακατούρα: Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει σε περιοχή απρόσιτη από το έδαφος (μεγάλο υψόμετρο, μεγάλη κλίση). Για πέμπτη ημερα εχει εκταση 50 στρεμμάτων. Το πρωί θα επιχειρήσει ένα ΑΒ214 και αν χρειαστεί και ένα Μι8.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες