Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το απόγευμα του Σαββάτου (15/8), μετά την εκδήλωση φωτιάς στην περιοχή Ξηροπόταμος της Σαμοθράκης.
Η πυρκαγιά προκάλεσε άμεσα την κινητοποίηση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ λίγο μετά τις 18:30 ενεργοποιήθηκε και το 112.
Μέσω του μηνύματος έκτακτης ανάγκης, όσοι βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και εθελοντές.
Από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη, πραγματοποιώντας ρίψεις για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων.
Στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Σαμοθράκης.
Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο επιχειρώντας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

