Φυλακές Αλικαρνασσού: Δικαιώθηκε ο Δήμος Ηρακλείου στον Άρειο Πάγο για το ακίνητο

Δικαιώθηκε ο Δήμος Ηρακλείου με τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, σε σχέση με την αποζημίωση χρήσης του δημοτικού ακινήτου για τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Αυτό, σύμφωνα με το ekriti, σημαίνει ότι η Λότζια μπορεί να διεκδικήσει ένα ποσό που προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη χθεσινή (23/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια της οποίας, ξεκαθάρισε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση χρήσης επί σειρά ετών.

Όπως είπε, η απόφαση αυτή είναι πρόκριμα και για άλλες αποφάσεις και σχολίασε πως η απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι το σύνολο της έκτασης είναι 18 στρέμματα από τα οποία ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί μόλις τα 6 και μάλιστα με την οξεία αντίδραση εκ μέρους των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για τη σωστή λειτουργία της πρώτης μόνιμης λαϊκής αγοράς που θα λειτουργήσει στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ότι αποτελούν δημοτική έκταση οι χώροι στους οποίους έχουν ανεγερθεί οι φυλακές της Ν. Αλικαρνασσού, ελήφθη το Μάιο του 2007. Ήταν μια απόφαση «σταθμός», με την οποία δικαιώθηκε ο πρώην Δήμος Νέας Αλικαρνασσού που διεκδίκησε για λογαριασμό του την τεράστια αυτή έκταση προκειμένου να δημιουργήσει εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού, για λογαριασμό της πολεοδομικά συμπιεσμένης Ν. Αλικαρνασσού.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες