Φυλακές Κορυδαλλού: Εγκαίνια 19ου Δημοτικού Σχολείου

Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 19ου Δημοτικού Σχολείου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, ως εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτσης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Χουρσαλάς, η Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Προστασίας του Πολίτη κα Γκελεστάθη, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΑΝΟΔΟΥ κα Ζαραφωνίτου, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης κα. Συγγρού, η Αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά – Επόπτρια του Καταστήματος Κορυδαλλού ΙΙ κ. Σουκαρά, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά – Αναπληρώτρια Επόπτρια του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού ΙΙ κα Εμμανουηλίδου, καθώς και οι προϊστάμενες διευθύνσεων των Καταστημάτων Κράτησης, Κορυδαλλού I κα Στέφη, Κορυδαλλού II κα. Κωνσταντοπούλου, του Ε.Κ.Υ.Κ.Κ. κα Γέρου, του Ψ.Κ.Κ. κα Κοντού, της Κ.Α.Υ.Φ. κα Μπούκη, και άλλοι.

Διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή, ενώ ακούστηκαν μηνύματα φορέων αναφορικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις στα Καταστήματα Κράτησης.

Οικονόμου: «Έμπρακτη η στήριξη της Πολιτείας μέσα από την παροχή κατάλληλων υποδομών»

Στον χαιρετισμό που απέστειλε για την εκδήλωση ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, τόνισε ότι:

«Η σημερινή ημέρα έχει τη δική της ιδιαίτερη αξία καθώς σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση μιας κεντρικής επιλογής της σημερινής Κυβέρνησης:

Την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας μέσα από την παροχή κατάλληλων υποδομών, γνωστικών εφοδίων και δεξιοτήτων που θα καταστήσουν ευχερέστερη την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη συνανθρώπων μας που εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας τους. Το επιτάσσει η υποχρέωση μίας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Πολιτείας, όπως η ελληνική που εναρμονίζεται με τα πλέον σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και καλές πρακτικές.

Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υλοποίηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών στον τομέα της εκπαίδευσης δεν γνωρίζουν κανενός είδους διαχωρισμούς.

Θέλω στο σημείο αυτό, ολοκληρώνοντας, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές και Φορείς των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών οι οποίοι παρείχαν την αναγκαία στήριξη στην κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του πολύ σημαντικού βήματος, συμβάλλοντας με τρόπο καθοριστικό ώστε να αποκτήσει η Χώρα μας ένα Σωφρονιστικό Σύστημα αντάξιο του ανθρωποκεντρικού Πολιτισμού μας.»

Παπαθανασίου: «Οι αξιέπαινοι εκπαιδευτικοί, πού στηρίζουν έμπρακτα τέτοιες δράσεις»

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Παπαθανασίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

Tα λόγια του Victor Hugo «το να ανοίγει ένα σχολείο, σημαίνει ότι κλείνει μία φυλακή» αποτελούν βάση του σωφρονιστικού μας συστήματος για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία εκπαιδευτικής δομής στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, είναι πραγματικά μία από τις σημαντικότερες δράσεις για τις οποίες πρέπει όλοι, Πολιτεία και πολίτες, να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

«Οι αξιέπαινοι εκπαιδευτικοί, πού στηρίζουν έμπρακτα τέτοιες δράσεις, γνωρίζουν καλά ότι έτσι εμπεδώνεται από τον/την κρατούμενο/η η αξία του Σχολείου στο επίπεδο της ανάπτυξης της προσωπικότητας, της αυτοεκτίμησης και της δυνατότητας επανεκκίνησης μίας νέας σταδιοδρομίας ζωής. Η φοίτηση στο σχολείο αποτελεί για τους κρατούμενους μία «χαραμάδα ελευθερίας», τους βοηθά να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν τυπικά προσόντα για τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία, να βελτιώσουν τη ψυχολογία τους, να αισθανθούν την αποδοχή και να αποκτήσουν μεγαλύτερη άνεση επικοινωνίας.»

Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους προέτρεψε να συνεχίσουν και σε επόμενες εκπαιδευτικές βαθμίδες, με το σκεπτικό ότι η διαδικασία της μάθησης και η κατάκτηση της γνώσης θα παραμείνει το ισχυρότερο όπλο στα χέρια τους.

Τέλος, ευχαρίστησε, εκ μέρους της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όλους όσους με αυταπάρνηση συνέβαλαν στην ίδρυση και λειτουργία του σχολείου και διαβεβαίωσε ότι είναι υποχρέωση να ακούγεται η φωνή όσων επιθυμούν να μάθουν, και μαζί με τους εκπαιδευτικούς να υλοποιείται ο σχεδιασμός για την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, με εφόδιο τις γνώσεις και τις δεξιότητες, πού οφείλουμε να παρέχουμε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες