Γαλλία: Ολοκληρώθηκε η έρευνα υπεξαίρεσης που βαραίνει Λεπέν και ευρωβουλευτές του κόμματός της

Όπως έγινε επίσημα γνωστό στη Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ολοκλήρωσε την έρευνά της για την καταγγελία υπεξαίρεσης χρημάτων από τη Μαρίν Λεπέν.

Η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας κατηγορείται μαζί με πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της, για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ( OLAF) ολοκλήρωσε την έρευνά της τον Σεπτέμβριο του 2021 με συστάσεις και απέστειλε την τελική της έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις γαλλικές και βελγικές δικαστικές αρχές», ανέφερε το γραφείο τύπου της OLAF σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην Μαρίν Λεπέν και τα οποία κάνουν λόγο για υπεξαίρεση περίπου 600.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, τόσο από την ίδια όσο και από πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της.

Δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της έρευνας

Στην έρευνα συμμετείχαν πολλά πρόσωπα, τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και οικονομικοί φορείς προσθέτει το γραφείο τύπου της Υπηρεσίας. Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι τελικές εκθέσεις υποθέσεων της OLAF δεν δημοσιοποιούνται από την Υπηρεσία.

«Αυτό γίνεται για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, για λόγους εμπιστευτικότητας, καθώς και πιθανών επακόλουθων ερευνών ή ενεργειών. Όταν ολοκληρωθούν, αυτές οι τελικές εκθέσεις περιστατικών αποστέλλονται στις αρμόδιες αρχές για πιθανή παρακολούθηση» επισημαίνεται.

Τέλος, αναφέρεται ότι η OLAF δεν μπορεί να κάνει περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση σε αυτό το στάδιο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες