Γερμανία: «Δίνουμε τεθωρακισμένα στην Ελλάδα για να δώσει όπλα στην Ουκρανία»

Leopard

Η Γερμανία δίνει τεθωρακισμένα στην Ελλάδα, ώστε να δώσουμε εμείς όπλα στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα είπε ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

Συγκεκριμένα ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία Αμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

Μητσοτάκης σε Σολτς: «Τέλος οι πολιτικές ίσων αποστάσεων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ερωτήθηκε για τη συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς και την παρουσίαση σε αυτόν των τουρκικών προκλήσεων και του χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως κατέστησε σαφές στον Γερμανό καγκελάριο ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων πρέπει να τελειώσει. «Δεν είναι δυνατόν να απειλούνται δύο κράτη μέλη της ΕΕ και να τηρούνται πολιτικές ίσων αποστάσεων».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες