Γερμανικός Τύπος: «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Ελλάδα για το ιρανικό τάνκερ»

Εκτενείς οι αναφορές των γερμανικών μέσων στο ιρανικό πετρελαιοφόρο «Adrian Darya 1» (πρώην «Grace 1») που αφέθηκε ελεύθερο από τις αρχές του Γιβραλτάρ και το οποίο πλέει πλέον σε διεθνή ύδατα, με πιθανολογούμενη κατεύθυνση την Καλαμάτα.
Υπό τον τίτλο «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Ελλάδα για τις συνέπειες βοήθειας σε ιρανικό πετρελαιοφόρο» το περιοδικό
Spiegel επισημαίνει ότι το «Adrian Darya 1» εγκατέλειψε το Γιβραλτάρ και κατευθύνεται προφανώς προς το ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε σαφή προειδοποίηση προς της κυβέρνηση στην Αθήνα». Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό οι ΗΠΑ διακρίνουν διασυνδέσεις μεταξύ του πλοίου και των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αυστριακή Der Standard που αναφέρει: «Με φόντο πετρελαιοφόρο που ελευθερώθηκε οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «οι ΗΠΑ διεμήνυσαν ότι κάθε ελληνική στήριξη στο ιρανικό πετρελαιοφόρο θα μπορούσε να εκληφθεί ως στήριξη της τρομοκρατίας».
«Ιρανικό πετρελαιοφόρο βάζει πλώρη για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρει ότι «πλέον έγινε γνωστός ο τελικός προορισμός του ιρανικού πετρελαιοφόρου που κρατείτο επί εβδομάδες. Σε λίγες μέρες αναμένεται να φτάσει στο ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας».
Πηγή: DW
Διαβάστε επίσης:
https://lawandorder.gr/Article/42230/kampanaki-ipa-se-ellada-gia-to-iraniko-tanker-den-yparchei-aitima-kataplefsis-apanta-o-plakiotakis/

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

101 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες