Γέροντας Βαρθολομαίος: «Τουλάχιστον 40 μοναχοί έχασαν τη ζωή τους στο Άγιο Όρος επειδή δεν εμβολιάστηκαν» (βίντεο)

Ο Γέροντας Βαρθολομαίος, Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” απέδωσε στο φαινόμενο του “γεροντισμού” μοναχών που θέλουν γύρω τους “όχι πιστούς αλλά οπαδούς”, το γεγονός ότι παρότι έχουν χαθεί από τον κορoνοϊό 40 μοναχοί στο Άγιον Όρος τα δύο χρόνια της πανδημίας, εξακολουθούν και υπάρχουν μοναχοί εκεί, που είναι και αρνητές του κορoνοϊού και παρασύρουν ανθρώπους που θα έπρεπε να καθοδηγούν πνευματικά, στο να μην κάνουν το εμβόλιο.
“Διδάσκουν για έναν τιμωρό Θεό και ότι η εκκλησία μας είναι υπό διωγμό και αυτό δημιουργεί φανατισμό”, είπε χαρακτηριστικά.
“Έχουμε καταγγείλει προ πολλών ετών αυτή την κατάσταση, είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει στο χώρο της εκκλησίας, το “φαινόμενο του γεροντισμού”, το οποίο λειτουργεί με τρόπο αρρωστημένο, σαν “καρκίνωμα” μέσα στον κορμό της εκκλησίας και το μόνο που καταφέρνει είναι να διασπά τους ανθρώπους, να τους διχάζει και να τους χωρίζει”, είπε ο Γέροντας Βαρθολομαίος.
Και εξήγησε για το “φαινόμενο του γεροντισμού”: “Είναι κάποιοι που θέλουν να παριστάνουν τους συνεχιστές και διαδόχους Αγίων Γεροντάδων και προσπαθούν γύρω από τον εαυτό τους να μαζέψουν ανθρώπους. Έχουν το πάθος της προβολής και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με κάποιους ανθρώπους που αναζητούν κάποιον “γκουρού”, που θα τους πει το μέλλον. Αναζητούν οπαδούς και αυτό το “οπαδιλίκι” φαίνεται από τον τρόπο που αντιδρούν, με φρασεολόγιο που παραπέμπει σε γήπεδο, σε ανθρώπους που θα πουν κάποια αντίθετη γνώμη από τη δική τους”.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχουν μετατρέψει την πίστη μας σε μια θρησκεία στην οποία κυριαρχεί ο τρόμος προς τους Χριστιανούς για έναν αυστηρό Θεό ο οποίος είναι τιμωρός. Κάτι που δεν είναι στην πίστη μας”.
Κάνοντας αναφορά στο πάθος προβολής κάποιων μοναχών- αρνητών σημείωσε “Από την παράδοσή μας και τα Συναξάρια που διαβάζουμε, ό,τι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την πίστη μας είναι ότι “εάν κάποιος Άγιος έχει τη χάρη του Θεού, ένα χάρισμα από τον Θεό, αυτός κάνει το παν για να το κρύψει και όχι να το φανερώσει.”.
Ο Γέροντας Βαρθολομαίος ενημέρωσε πως “Το Άγιον Όρος μετρά πολλά θύματα από τον κορονοϊό αναλογικά με τον πληθυσμό του. Πολλοί πατέρες νόσησαν και κοιμήθηκαν. Πολλοί έχουν νοσήσει και το ξεπέρασαν αλλά δεν ξέρουμε ακόμη τι κατάλοιπα θα τους αφήσει, καθώς ταλαιπωρούνται.
Τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται για θανάτους λόγω του κορονοϊού στο Άγιον Όρος κάνουν λόγο για 25-30 άτομα, αλλά είναι πολλοί περισσότερα. Μαζί με κάποιους Αγιορείτες που εκοιμήθησαν εκτός Αγίου Όρους και τους έφεραν εδώ θα πλησιάζουμε τους 40 θανάτους Μοναχών από κορονοϊό”.
“Δεν μπορεί στο όνομα της υπακοής που υπάρχει σε ένα μοναστήρι να επιβάλλομαι σε θέματα πέραν των πνευματικών ζητημάτων” υπογράμμισε.
Δείτε το βίντεο:

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες