Γιαλαμάς (πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου): «Καθημερινά ματώνουμε, δίνουμε αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σύνορα καθαρά»

«Με 650 συνοριοφύλακες στην πρώτη γραμμή επιτηρείται μια έκταση 180 χλμ. κατά μήκος του ποταμού χωρίς να προσθέσουμε τα τμήματα στα οποία έχει τοποθετηθεί ο φράχτης και χωρίς να προσθέσουμε την έκταση των ελληνοβουλγαρικών συνόρων για τα οποία είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι», τόνισε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων του Έβρου στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Με αφορμή το περιστατικό των 38 παράτυπων μεταναστών που βρέθηκαν σε νησίδα, οι άνθρωποι που τους απεγκλωβίζουν, που καθημερινά έρχονται σε επαφή μαζί τους, συνομίλησαν με την ΕΡΤ Ορεστιάδας και καταθέτουν την τρομακτική πίεση που δέχονται από τις 10 Ιουλίου «δουλεύοντας στα κόκκινα».

Όπως λένε οι συνοριοφύλακες, «υπάρχουν πάνω από 1.000 αποτροπές καθημερινά, ενώ έχουν παρατηρηθεί μεγάλοι αριθμοί Σύριων και Ιρακινών. Οι τελευταίοι είχαν χρόνια να εμφανιστούν σε τόσο μεγάλο αριθμό. Δεν είναι στο χέρι μας που γίναμε ξέφραγο αμπέλι χρειάζεται πολιτική βούληση. Χρειάζεται να μας προσέξουν περισσότερο. Τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά με ότι έχουμε μέχρι σήμερα». Μόνο το τελευταίο τριήμερο στο Τυχερό απετράπησαν 350 παράτυποι μετανάστες, όλοι από 18 έως 25 χρόνων κυρίως άνδρες και λίγα γυναικόπαιδα.

«Καθημερινά ματώνουμε, δίνουμε αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σύνορα καθαρά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

«Μας αντιμετωπίζουν άσχημα διακινητές, Στρατοχωροφυλακή, συμπεριφορά των μεταναστών στους δρόμους, κάθε βράδυ εκτυλίσσονται σκηνές ”τύπου Τέξας” στο ποτάμι. Περπατάμε δεκάδες χιλιόμετρα με τα πόδια, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν αναγνωρίζεται δεν φαίνεται. Κανένα επικίνδυνο κομμάτι της δουλειάς και καμία υλική ανταμοιβή. Ένα επάγγελμα με πρώτο μισθό 900 κατοστάρικα και μεγαλύτερο 1400 και φυσικά όλος ο προσωπικός εξοπλισμός βαρύνει εμάς».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες