Γιατί στο Μαξίμου είναι ευχαριστημένοι με εργασιακό και Χατζηδάκη

Καλύτερα από όσο φαντάζονταν στο Μαξίμου, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας, πήγε η πρώτη «μητέρα των μαχών» στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».
Όπως λένε στο υπουργείο Εργασίας, δύο ήταν τα βασικά στοιχεία στα οποία «πάτησε» ο Κωστής Χατζηδάκης και κέρδισε την κοινοβουλευτική μάχη: Πρώτον, το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χατζηδάκης το επικαλέστηκε αρκετές φορές στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, φέρνοντας σε θέση άμυνας και αμηχανίας τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο υπουργός μίλησε για την οδηγία 1158/2019, που προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις και υπεγράφη από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ήταν η ταύτιση της αντιπολίτευσης με τους εργατοπατέρες του συνδικαλισμού. Και στο Μαξίμου, πάντως, ήταν ικανοποιημένοι από τον Χατζηδάκη και τον τρόπο που χειρίστηκε τη συζήτηση.
Το «Θεωρείο» επισημαίνει και ένα τρίτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας 56 άρθρα του νομοσχεδίου αναίρεσε τον ίδιο του τον εαυτό όταν κατέβαινε στις διαδηλώσεις. Και αυτό, ξένισε και πολλούς βουλευτές εντός του κόμματος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες