Πάτρα: Σουδανός προσπάθησε να φύγει για Ιταλία με ξένο ταξιδιωτικό έγγραφο

Το Λιμενικό συνέλαβε στο νότιο λιμάνι της Πάτρας έναν 20χρονο με καταγωγή από το Σουδάν, λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, το ταξιδιωτικό έγγραφο που επέδειξε ανήκε σε άλλο πρόσωπο, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε ότι υπήρχε καταχώρηση ακόμη και στη βάση δεδομένων της Interpol.

Η σύλληψη έγινε το Σάββατο (11/9), κατά τη διάρκεια ελέγχων πριν από τον απόπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου για την Ιταλία, σύμφωνα με το pelop.gr.

Ειδικότερα ο 20χρονος επέδειξε στους λιμενικούς ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, επιχειρώντας, σύμφωνα με τις Αρχές, να εξέλθει παράνομα από τη χώρα.

Πλέον η υπόθεση πήρε μεγαλύτερη διάσταση όταν ακολούθησε έλεγχος στις βάσεις δεδομένων.

Εκεί διαπιστώθηκε, για το συγκεκριμένο έγγραφο υπήρχαν πολλαπλές καταχωρήσεις: ως αντικείμενο που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε ποινική διαδικασία, ως αντικείμενο προς κατάσχεση, αλλά και καταχώρηση στη βάση δεδομένων της Interpol.

Ακολούθως το έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ ο 20χρονος συνελήφθη.

Όπως προβλέπεται την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ