Γιώργος Τράγκας: Τα πολυτελή ακίνητα, οι καταθέσεις και οι ράβδοι χρυσού – «Η περιουσία του σύντομα θα αποδεσμευθεί»

Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή πριν από μισό χρόνο και ένα «πέπλο μυστηρίου» καλύπτει την περιουσία που άφησε πίσω του.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα αλλά και της συζύγου του. Ο ετεροθαλής αδερφός του δημοσιογράφου μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» αποκαλύπτοντας πως εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν είχε επαφές με τον δημοσιογράφο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν διατηρούσε επαφές μαζί του από τότε που γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του. Επιπλέον, δεν ήξερε καν που έμενε. «Με τον αδερφό μου είχαμε τυπικές επαφές, στη γιορτή του καθενός και τα δύο τελευταία χρόνια, ούτε στις γιορτές», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα και ότι και ο ίδιος «έπεσε από τα σύννεφα» και συμπλήρωσε λέγοντας πως ο Φρέντυ Τράγκας καλά έκανε και την αποποιήθηκε.

Τι δείχνει το πόρισμα της Αρχής για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες από τη χθεσινή εκπομπή «Live News» στο Mega, το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, το οποίο εξετάζει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με αυτό, το 2008 ο Γιώργος Τράγκας έλαβε δάνειο ύψους 2 εκατ. ευρώ. Το 2018 το εν λόγω δάνειο αποπληρώθηκε και η τράπεζα τού «χάρισε» περίπου 600.000 ευρώ. Την περίοδο 2002 με 2020, σύμφωνα με το πόρισμα, το εισόδημα του δημοσιογράφου ήταν 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, 446.000 ευρώ. Την ίδια περίοδο, 2002 με 2020, η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ζεύγους υπολογίζεται τουλάχιστον στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ στην κατοχή τους έχουν και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο. Το 2013, και πάντα σύμφωνα με το πόρισμα, σε τράπεζα του Μονακό ο γνωστός δημοσιογράφος κατέθεσε ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα την περίοδο 2002 με 2020, και τα δικά του και της συζύγου του, είναι κοντά στα 6 εκατ. ευρώ και αυτά που εντοπίστηκαν είναι πολύ παραπάνω από τα εισοδήματα, σύμφωνα με την εκπομπή.

Στο μεταξύ, καλεσμένοι στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, για το θέμα της δέσμευσης της περιουσίας που άφησε ο Γιώργος Τράγκας, ήταν το Σάββατο ο πρώην Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος και ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, νομικός παραστάτης του ενός εκ των δύο γιων του δημοσιογράφου.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα, που επικαλούμενα το πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», υποστηρίζουν πως ο Γιώργος Τράγκας ταξίδεψε κάποια στιγμή στο εξωτερικό, μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα ράβδων χρυσού, ο κ. Αγαπηνός είπε πως δεν έχει «εικόνα» για το εν λόγω περιστατικό, ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση του, όπως είπε, διότι γίνεται διαρροή πορισμάτων από τις επίσημες Αρχές προς τα ΜΜΕ, πριν αυτά φθάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων.

«Δεν έχει σημασία αν είναι μετρητά ή ακίνητα κτλ., υπάρχει μια αποτίμηση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία θα είναι πιστεύω στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Αγαπηνός, σημειώνοντας πως «στις ΗΠΑ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η αντικειμενική με την εμπορική αξία είναι η ίδια, δεν είναι όπως στην Ελλάδα».

Ακόμη, ο συνήγορος του Γιάννη Τράγκα (σημ: ο έτερος γιος του εκλιπόντος, Φρέντυ Τράγκας έχει αποποιηθεί την κληρονομιά), επεσήμανε πως «είναι απορίας άξιον ότι όλα αυτά τα διερωτόμαστε όλοι μετά θάνατον. Ο εκλιπών δεν είχε κρύψει ποτέ ότι κατοικούσε στο Μονακό, ότι είχε σπίτι στην Νίκαια (της Γαλλίς) κτλ.».

«Ο Γιώργος Τράγκας είχε πολύ υψηλά έσοδα από το 2000 και μετά, από επιχειρήσεις και διάφορες δραστηριότητες. Ο Γιώργος Τράγκας ήταν μονίμως στο στόχαστρο φορολογικού ελέγχου τα τελευταία χρόνια και απηλλάγη και αθωώθηκε σε όλα τα δικαστήρια. Έχω απόφαση που αναφέρει ότι ο εκλιπών έχει αθωωθεί αμετακλήτως για όλα», είπε ο κ. Αγαπηνός. Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, «από το 2015-2016 και μετά ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε υποχρέωση να υποβάλλει πόθεν έσχες».

«Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα θα αποδεσμευτεί σύντομα»

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, είπε πως «εάν είχαν γίνει έλεγχοι, τα αποτελέσματα τα ξέρουν οι Αρχές, ο οικονομικός εισαγγελέας και ο ίδιος», ενώ αργότερα σημείωσε με έμφαση πως εάν προκύψουν νέα στοιχεία, μπορεί να ανοίξει εκ νέου για έρευνα φάκελος υπόθεσης που θεωρείται μέχρι εκείνο το σημείο ως ελεγχθείσα πλήρως.

«Η δέσμευση της περιουσίας που άφησε ο Γιώργος Τράγκας έγινε με τέτοιο τρόπο, δηλαδή με απόφαση του Προέδρου της Αρχής, που έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος, διότι κινδυνεύει το Δημόσιο να χάσει χρήματα. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, καθώς δεν υπάρχει καν αποδοχή της κληρονομίας», είπε ο κ Αγαπηνός, εκτιμώντας πως «θα υπάρξει αποδέσμευση όλης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και σύντομα», ενώ σημείωσε πως «δεν πρέπει να γίνεται η δέσμευση, απλώς για να γινόμαστε αρεστοί στην κοινή γνώμη».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες