ΓΣEE: «Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στην Ελλάδα»

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣEE) εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη (30/3), σχετικά με την δραματική αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΓΣEE, κάνει λόγο και σε ένα πρόσφατο περιστατικό όπου εργολάβος πέθανε εν ώρα δουλειάς που του είχε αναθέσει το σχετικό έργο ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣEE

«Δυστυχώς θρηνούμε ακόμη έναν εργαζόμενο ο όποιος χάνει τη ζωή του εν ώρα δουλειάς. Πρόκειται για υπάλληλο κλαδέματος δέντρων, ο οποίος εργαζόταν σε εργολάβο στον οποίο είχε αναθέσει το σχετικό έργο ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο εργαζόμενος, βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε με το κεφάλι από ύψος, στο πεζοδρόμιο.

Για το τραγικό αυτό συμβάν υπάρχουν πολλά και αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία επιβάλλεται από τους υπευθύνους να δοθούν άμεσα απαντήσεις.

Μεταξύ αυτών: ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο γιατί δεν είχε στο σημείο ανυψωτικό μηχάνημα παρά μόνο σκάλα; Γιατί χρησιμοποιήθηκε κλαρκ της εταιρείας Praktiker και μάλιστα χωρίς προστατευτικό κλωβό;

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να επέμβουν άμεσα και οι υπαίτιοι για το θάνατο του συναδέλφου πρέπει να τιμωρηθούν. Περιμένουμε σύντομα απαντήσεις και απαιτούμε να πληρώσουν εκείνοι που ευθύνονται.

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι η λίστα των εργατικών δυστυχημάτων δυστυχώς δεν έχει τέλος και είναι πολλοί υπαίτιοι για αυτό.»

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες