Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε αριθμούς: Η μαραθώνια διαδικασία και η αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές

Εβδομάδα αποφάσεων όσον αφορά στις ποινές που θα επιβληθούν σε όσους κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις ποινές που θα επιβάλλει σε όσους καταδίκασε ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και για το εάν θα αναστείλει αυτές τις ποινές που θα επιβάλλει ή θα αποφασίσει ότι αυτές θα πρέπει να είναι άμεσα εκτελεστές.
Πρώτα από όλα όμως, την ερχόμενη Δευτέρα η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη θα ανακοινώσει την απόφαση που έλαβε η ίδια και τα άλλα δυο μέλη της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν δια των συνηγόρων τους οι καταδικασθέντες.
Και μπορεί η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας να έχει ξεκινήσει, ωστόσο για να φτάσει η έδρα μέχρι το σημείο να εκδώσει τις τελικές αποφάσεις της χρειάστηκε να περάσουν 5,5 χρόνια μετά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.
Το δικαστήριο, για να εξετάσει όλο αυτό τον όγκο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την Χρυσή Αυγή, χρειάστηκε να πραγματοποιήσει 453 συνεδριάσεις, να εξετάσει 216 μάρτυρες, να αναγνώσει 438 έγγραφα και να ακούσει τις αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης.
Ο όγκος των στοιχείων που έπρεπε να αξιολογήσουν οι δικαστές είναι τεράστιος. Αρκεί να αναφερθεί πως μόνο το ψηφιοποιημένο υλικό (βίντεο, καταγεγραμμένες συνομιλίες, φωτογραφίες και άλλα) ξεπερνά τα δύο terrabyte.
Διαβάστε και:
Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Διακόπηκε η διαδικασία

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες