Η εισαγγελική αγόρευση, δικαίωση για τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη – Τα επόμενα στάδια της δίκης

Ένα βήμα πριν την έκδοση της απόφασης για τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης Τοπαλούδη βρίσκεται το δικαστήριο που εξετάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον περασμένο Ιανουάριο και κάτω από αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Δικαστές και ένορκοι μετά την χθεσινή αγόρευση «καταπέλτη» της εισαγγελέως της έδρας Αριστοτελίας Δόγκα, θα κληθούν να αποφασίσουν επί της ενοχής ή μη των δυο κατηγορουμένων και ακολούθως εφόσον τους κρίνουν ενόχους, θα αποφανθούν για τις ποινές που θα τους επιβληθούν. Πάντως και οι δυο κατηγορούμενοι, ο 23χρονος Ροδίτης και ο 21χρονος συγκατηγορούμενος του αρνούνται τις κατηγορίες και συνεχίζουν να ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.
Μια στάση που σχολίασε χθες επί μακρόν η εισαγγελέας, η οποία ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι και δυο κατηγορούμενοι, όπως κατηγορούνται. «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι κατηγορούμενοι είναι τσακωμένοι και σε ρήξη επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλλείματα της δίκης» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα, όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης….».
Κατά την τετράωρη αγόρευσή της η κυρία Δόγκα, έκανε λόγο για στοχοποίηση της άτυχης Ελένης από τους δυο κατηγορούμενους, οι οποίοι, από κοινού, σχεδίασαν, όπως είπε, τα εγκλήματά τους. Η αδικοχαμένη φοιτήτρια ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή, ως άμωμος αμνός, είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.
Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά μέσα στην αίθουσα όταν ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη προσέφερε τριαντάφυλλα στην εισαγγελέα με δάκρυα στα μάτια. Συγκινημένη και εκείνη είπε συνέχισε να αγορεύει στο δικαστήριο λέγοντας τα εξής. ««Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο …Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους» είπε η εισαγγελέας δείχνοντας προς τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης, τον 23χρονο Ροδίτη, και τον 21χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής. «Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Ζητώ να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες