Η Ένωση Ηρακλείου ζητά την ενίσχυση του Α.Τ. Μαλεβιζίου

Με επιστολή προς τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ζητά την ενίσχυση του Α.Τ. Μαλεβιζίου.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Ένωσης Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρουν ότι φέτος η τουριστική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα και από τις αρχές του μήνα Απριλίου. Συνεχίζει λέγοντας ότι είναι χρέος της να κρατήσουν τους τουριστικούς προορισμούς όσο πιο ασφαλής γίνεται.
Ωστόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου εξαιτίας της υποστελέχωσης είναι δυσκολότερη η αστυνόμευση της περιοχής. Έτσι ζητούν να ενισχυθεί το Τμήμα Μαλεβιζίου.
Δείτε την επιστολή
Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘βαριά βιομηχανία’ του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Φέτος σύμφωνα με τις έρευνες και τα στατιστικά στοιχεία των τουριστικών πρακτορείων Ελλάδος και Κρήτης ο τουρισμός αναμένεται να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις αρχές του μήνα Απριλίου.
Όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Τουρισμού κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ Βασίλειος υπάρχει εντυπωσιακή ζήτηση τουριστών επισκεπτών στην Ελλάδα με θετικές προβλέψεις για τη νέα τουριστική σεζόν η οποία πιθανόν να ξεπεράσει τα επίπεδα του έτους 2021. Παράλληλα ταξιδιωτικά γραφεία ξένων χωρών διαφημίζουν την Κρήτη ως έναν από τους ασφαλέστερους υγειονομικά προορισμούς για τις διακοπές τους. Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό για το τρέχον έτος.
Χρέος μας είναι να την καταστήσουμε και έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς και από πλευράς αστυνόμευσης (κάτι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια λόγω υπερπροσπάθειας των συναδέλφων μας) με έναν άμεσο σχεδιασμό ενίσχυσης των Υπηρεσιών που θα επιφορτιστούν με τον μεγαλύτερο όγκο διαχείρισης των τουριστών με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου. Στην τρέχον διαταγή που εκδόθηκε την 18/02/2022 με αριθμ. πρωτ. 1647/22/361709 σχετικά με την ενίσχυση Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και Αστυνομικών Υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος χρήζει άμεσης προσθήκης στην ανωτέρω διαταγή και το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. Η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου δεν αντιμετωπίστηκε αντίθετα επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να γίνεται ολοένα δυσκολότερη η αστυνόμευση της τουριστικής περιοχής.
Το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου Ηρακλείου αστυνομεύει περιοχή με πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και με μεγάλη συσσώρευση τουριστών. Τη θερινή δε περίοδο η υπηρεσία αυτή επιφορτίζεται με ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστικών της περιοχών με σχεδόν καμία ενίσχυση προσωπικού τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με άλλες τουριστικές περιοχές της Χώρας με παρούσα δύναμη 40% λιγότερη της Οργανικής της δύναμης. Η Υπηρεσία αυτή δεν ενισχύθηκε αντιθέτως έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στο ένστολο δυναμικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την καλοκαιρινή σεζόν, οι συνολικές κλίνες που διαθέτει ο Δήμος Μαλεβιζίου ξεπερνά κατά πολύ παραπάνω τις Δέκα Έξι Χιλιάδες (16.000) και κατανέμονται σε Επτά (7) Ξενοδοχεία 5 Αστέρων, Είκοσι (20) Ξενοδοχεία 4 Αστέρων και σε εκατοντάδες άλλα μικρότερα ξενοδοχεία τα οποία είναι σχεδόν πάντα πλήρεις και φιλοξενούν επικίνδυνο αριθμό τουριστών με πάμπολλα προβλήματα σε όλη την καλοκαιρινή σεζόν που διανύουν τα τελευταία έτη.
Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκεφτούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος και η ασφάλεια είναι ένα από τα κυριότερα κίνητρα επισκεψιμότητας για τους τουριστικούς προορισμούς.
Για τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε και ζητάμε την άμεση τροποποίηση της ανωτέρω διαταγής και να συμπεριληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου καθώς να ενισχυθεί με Αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, καθώς η οικεία Αστυνομική Διεύθυνση είναι αδύνατο να επιφορτιστεί εξολοκλήρου με την υποχρέωση αυτή λόγω υποστελέχωσης του συγκεκριμένου Τμήματος.
Υπάρχει και ο χρόνος αλλά και η εμπειρία από την τουριστική περίοδο 2020-2021 όπου, πάλι εν μέσω πανδημίας, εντοπίστηκαν πλήθος παθογενειών οι οποίες χρίζουν διερεύνησης και άμεσης επίλυσης ώστε να μην επαναληφθούν και φέτος.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

94 Απαντήσεις

  1. naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες